Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä ala meille, laiska ja lihava feministi

Ulkomaat
 
Catherine Wylie PA
Laihdutustuotteita myyvä juliste sai jäädä Lontoon maanalaiseen kampanjan loppuun asti.
Laihdutustuotteita myyvä juliste sai jäädä Lontoon maanalaiseen kampanjan loppuun asti. Kuva: Catherine Wylie PA

Lontoo. Mainosjulisteen mallityttö on kieltämättä rantakuosissa. Grammaakaan ei ole liikaa, ja fyllingitkin löytyvät oikeilta kohdilta.

"Are you beach body ready?" tyttö kysyy ja tapittaa silmiin Lontoon maanalaispysäkin seinältä. Onko vartalosi valmis rantakauteen?

Kiitos kysymästä, ei ehkä aivan yhtä timmissä kunnossa kuin omasi. Mutta toisaalta en kekkaloikaan bikineissä julkisissa liikennevälineissä.

Miesyleisö tosin saattaa ymmärtää kysymyksen toisella tapaa. Se lienee tarkoituskin.

Proteiinituotteiden mainoskampanja on ollut huhtikuun puheenaihe Lontoossa. Kohua voi pitää yllätyksenä. Luulisi, että ihmiset ovat jo turtuneet mainosten vähäpukeisiin naisiin.

Protein World -yhtiön kampanja iskee kuitenkin silmille, ja kovaa. Suora kysymys ja kurvikas malli mustakeltaisessa värimaailmassa ovat tehokas yhtälö.

Kuten arvata saattaa, kampanjasta on jo valitettu satoja kertoja niin mainontaa valvovalle taholle kuin Lontoon maanalaisellekin. Verkossa nettiadressi on kerännyt yli 40 000 nimeä beach bodyä vastaan. Luvassa on myös kansantapahtuma, jossa juhlitaan normaalin naisvartalon eri ulottuvuuksia.

Kampanjan puolustajatkaan eivät ole jääneet hiljaisiksi, vaan vastaisku on ollut kiihkeä.

Protein World -yhtiön johtaja Arjun Seth vertasi mainosten arvostelijoita ja tuhrijoita "terroristeihin". Channel 4:lle puhuneen Sethin mukaan mainos tukee asiakkaiden pyrkimyksiä kehittää itseään – eli laihduttaa.

The Sun -tabloidin kiistelty kolumnisti Katie Hopkins on myös liittynyt beach body -rintamaan.

"Pullukat, lopettakaa Protein World -mainosten tuhoaminen ja nouskaa takapuoliltanne lenkille. Feminismi ei ole tekosyy olla läski. Syökää vähemmän, liikkukaa enemmän", Hopkins tviittasi maanantaina.

20 kiloa laihduttanut Hopkins pilkkaa estoitta ylipainoisia. Välimeren pakolaisia hän on kutsunut "torakoiksi" ja herättänyt näin pahennusta YK:ssa asti.

Lontoon maanalaisessa beach body -julisteet saivat jäädä paikoilleen kampanjan loppuun asti.

Aiemmin tänä vuonna Lontoon liikennelaitos hyllytti kaksi muuta kampanjaa.

Maaliskuussa kiellettiin Bad Jews -näytelmän mainosjulisteet. Pahoihin tai huonoihin juutalaisiin viittaava nimi oli liikaa.

Näin siitä huolimatta, että kiitetyn näytelmän tekijät ovat suurimmaksi osaksi itse juutalaisia.

Tammikuussa kiellon sai My Night with Reg -näytelmän juliste, jossa näkyy alaston mies vinosti takaa. Näytelmä kertoo Lontoon homopiireistä 1980-luvulla aidsin alkuaikoina.

Riskejä ottava mainostaja on pelännyt aiemmin yleisön närkästystä. Beach body -tapaus osoittaa, että närkästyjiä vastaan voi käydä vastanärkästymisellä. Sympatiaa sataa.

Kuka jaksaa enää valittaa mainosten puolialastomista naisista? Vain joku lihava ja laiska feministi, lähes terroristi.Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat