Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsissa 30–40 prosenttia toimittajista on kokenut uhkailua

Ulkomaat
 
Tukholma

Ruotsi sijoittuu muiden Pohjoismaiden tavoin hyvin sananvapautta kartoittavissa kansainvälisissä mittauksissa. Toimittajat ilman rajoja -järjestön vuotuisessa listauksessa Ruotsin sijoitus parani, mutta se johtui järjestön mukaan ennen muuta siitä, että muiden maiden tilanne heikkeni.

Ero Suomeen johtuu järjestön mukaan muun muassa Ruotsin FRA-laista eli samantyyppisestä verkkovalvontalaista, jota on harkittu Suomeen. Sen ansiosta yksityisyydensuojaa ei pidetä yhtä taattuna kuin Suomessa. Lisäksi Ruotsissa media on hieman keskittyneempää ja toimittajien ahdistelu ja uhkailu nousee useammin esiin, sanoo järjestön Ruotsin-puheenjohtaja Jonathan Lundqvist.

Rikoksien torjuntaan keskittyvän viranomaisen Brån tuoreen tutkimuskatsauksen mukaan noin 30 prosenttia ruotsalaistoimittajista on joutunut työssään jonkinlaisen uhkailun tai ahdistelun kohteeksi. Journalistiliiton taannoisessa kyselyssä luku oli sen sijaan noin 40 prosenttia.

Brån mukaan valtaosa uhkauksista on ollut sellaisia, joilla pyritään vaikuttamaan siihen, kuinka kyseiset ryhmät hoitavat tehtäväänsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat