Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huvita meitä, kruunupää

Ulkomaat
 

Kovat ja kyyniset tyypit eivät innostu kuninkaallisista, eivätkä varsinkaan kuninkaallisista vauvoista. Kruunupäistä puhuminen söisi heidän uskottavuuttaan.

Me muut voimme vapautuneesti skoolata Britannian uudelle pikkuprinsessalle. Vauvauutiset ovat hyviä uutisia, eikä hyviä uutisia ja iloa ole koskaan liikaa.

Olisi liioiteltua sanoa, että Britannia sekosi prinsessan syntymästä.

Vannoutuneet rojalistit olivat tietysti riemuissaan, mutta miljoonien brittien lauantaipäivää uutinen ei heilauttanut suuntaan eikä toiseen. Pitkä viikonloppu jatkui normaaliin tapaan.

Mitä käyttöä monarkialla sitten on nykyaikaisessa valtiossa?

Monarkian vastustajista tasavaltalaiset nostavat esiin järjestelmän epädemokraattisuuden ja vanhanaikaisuuden. Muut kriitikot valittavat yleensä sitä, kuinka paljon kruunupäiden hyysääminen maksaa. Hyviä argumentteja, mutta puoltaviakin löytyy.

Kuninkaallisilla on käyttöä maansa markkinointitehtävissä. He tarjoavat kansalle myös viihdettä: ikuisesti jatkuvan saippuasarjan, jolla on ykkösluokan lavastaja ja puvustaja sekä kiinnostava roolijako sankarineen, kaunottarineen, luopioineen ja matriarkkoineen.

Sitä saippuaoopperaa suomalainenkin seuraa silloin tällöin ihan huvikseen. Mukavinta se on silti tehdä oman tasavallan passi käsilaukussa.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat