Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virossa alkaa Baltian suurin sotaharjoitus Siil

Mukana on ulkomaalaisia joukkoja. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat paikalla Etyjin tarkkailijoina.

Ulkomaat
 

Tallinna. Virossa alkaa tänään suurin maavoimien sotaharjoitus, joka Baltian alueella on pidetty itsenäisyyden palautuksen jälkeen. Kymmenpäiväiseen harjoitukseen osallistuu yli 13 000 sotilasta. Sen nimi on Siil eli suomeksi siili.

Viron puolustusvoimien tiedotuspäällikön Vallo Toometin mukaan harjoitus ei liity tämän hetkiseen turvallisuustilanteeseen, Ukrainaan eikä Venäjään.

Suurharjoitusta alettiin valmistella vuonna 2012 eli pari vuotta ennen sodan alkua Ukrainassa.

Harjoitus on kansainvälisessäkin mittakaavassa sen verran suuri, että Etyjin sopimus edellyttää kansainvälisten tarkkailijoiden pääsyä paikalle. Tarkkailijoiksi on Viron pääesikunnan mukaan ilmoittautunut yhteensä 16 valtiota, joiden joukossa ovat myös Venäjä ja Valko-Venäjä.

Yli puolet osallistujista on asepalveluksen suorittaneita reserviläisiä, joita on kutsuttu kertausharjoituksiin tavallista suurempi määrä. Lisäksi harjoituksiin osallistuu suojeluskuntalaisia ja varusmiehiä. He kokoontuvat varuskuntiin eri puolilla Viroa maanantaina ja tiistaina.

Taktinen harjoittelu alkaa ensi viikonloppuna Koillis-Virossa Tapan harjoitusalueella. Siellä on jo valmiina Yhdysvaltojen panssarivaunuryhmä, johon kuuluu neljä M1A2-Abramsia. Yhdysvaltojen hävittäjälaivue on valmiina Ämarin tukikohdassa.

Lisäksi ainakin Saksa ja Belgia tuovat harjoituksiin oman ilmatorjuntayksikkönsä. Puola ja Yhdysvallat osallistuvat harjoitukseen rynnäkkökoneilla ja Britannia hävittäjillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat