Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liittouma kiisti maaoperaation Jemenissä

Ihmisoikeusjärjestö syytti Saudi-Arabian johtamaa liittoumaa rypälepommien käytöstä

Ulkomaat
 

Saudi-Arabian johtaman liittouman kerrottiin sunnuntaina aloittaneen maaoperaation huthikapinallisia vastaan, kertoivat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Operaatioon osallistuvat taistelujoukot ovat viranomaisten mukaan "rajalliset". Tiedot operaatiosta olivat ristiriitaisia.

AFP:n haastattelemien jemeniläislähteiden mukaan muutaman kymmenen sotilaan ryhmä olisi saapunut Adeniin. "Rajallinen joukko koalition sotilaita on mennyt Jemeniin, ja toinen joukko on matkalla", viranomaislähde kertoi AFP:lle.

Liittouman edustaja totesi Reutersin mukaan, ettei mitään "suurta" maaoperaatiota ole aloitettu. Edustaja kommentoi asiaa sen jälkeen, kun jemeniläinen sanomalehti oli kertonut arabijoukkojen saapuneen Adeniin.

Prikaatikenraali Ahmed Asseri kertoi uutistoimistolle, ettei Adenissa ole ulkomaisia joukkoja. Asseri totesi, ettei hän voisi kommentoida tietoja liittouman erikoisjoukoista Adenissa.

Saudi-Arabian johtama liittouma on pommittanut Jemeniä maaliskuusta lähtien. Sen tarkoituksena on tuhota maassa olevat, Iranin tukemat huthikapinalliset. Iran kiistää tukevansa kapinallisia.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syytti sunnuntaina liittoumaa rypälepommien käytöstä ilmaiskuissaan Jemeniin.

Human Rights Watchin mukaan Yhdysvallat on todennäköisesti myynyt rypälepommeja liittouman jäsenmaille, kuten Saudi-Arabialle.

Rypäleaseet tappavat ja rampauttavat siviilejä, sillä ne jättävät maastoon pieniä räjähtämättömiä ammuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat