Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brysselin keskusaukio sai sateenkaaren värit

Suureen Pride-juhlaan valmistautuva kaupunki houkuttelee homomatkailijoita erityistapahtumilla

Ulkomaat
 
Emmanuel Dunand AFP
Manneken Pis -patsas on saanut Brysselin Pride-juhlan kunniaksi Jean-Paul Gaultierin suunnitteleman uuden asun.
Manneken Pis -patsas on saanut Brysselin Pride-juhlan kunniaksi Jean-Paul Gaultierin suunnitteleman uuden asun. Kuva: Emmanuel Dunand AFP

Belgian pääkaupunki Bryssel kylpee parin viikon ajan sateenkaaren väreissä, kun se valmistautuu ensi viikolla järjestettävään suureen seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtumaan.

Keskusaukio Grand Placen rakennukset ja kaupunkimaisemassa kohoavat tornit on valaistu sateenkaarilipun väreillä, sillä tänä vuonna on 20 vuotta Brysselin ensimmäisestä Pride-tapahtumasta. Viime vuonna se sai lähes 100 000 osallistujaa.

Bryssel tunnetaan myös esimerkiksi la Demence -homobileistä. Joka kuukausi pidettäviin bileisiin tulee paljon vierailijoita muun muassa Ranskasta, Hollannista ja Saksasta – ja jopa Yhdysvalloista.

"Viime vuosina, osin paikallishallinnon panostuksen ansiosta, Brysselistä on tullut Euroopan homoystävällisimpiä kaupunkeja", kertoi seksuaalivähemmistöjen matkailumahdollisuuksista vastaava Frédéric Boutry Brysselin matkailuneuvonnasta uutissivusto Flandersnewsille.

Bryssel saa Boutryn mukaan homojen bilematkoista vuosittain noin viiden miljoonan euron tulot.

Lisäksi homoja vetävät kaupunkiin seksuaalivähemmistöjen urheilutapahtumat, kuten kuun lopussa järjestettävä rugbyturnaus. Siihen on ilmoittautunut jo yli 700 amatööripelaajaa.

Boutryn mukaan matkailuneuvonta yrittää nyt kehittää myös lesboille suunnattua matkailua.

Belgialaiset suhtautuvat seksuaalivähemmistöihin suvaitsevaisesti. Esimerkiksi maan entinen pääministeri Elio Di Rupo oli avoimesti homo. Nykyinen pääministeri Charles Michel taas on lupautunut tuomaristoon Flanderin alueen vuoden homo -kilpailuun.

Belgia hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliiton vuonna 2003 toisena valtiona maailmassa, naapurimaa Hollannin jälkeen. Vastaavat adoptio-oikeudet kuin heteropareille annettiin vuonna 2006. Belgia on myös säätänyt lakeja, jotka ehkäisevät homojen syrjintää esimerkiksi työ- ja asuntomarkkinoilla.

Brysselissä juhlitaan Pride-tapahtuman 20-vuotisjuhlaa kuukauden ajan. Ohjelmistossa on muun muassa elokuvafestivaalit.

Päätapahtuma järjestetään ensi viikon lauantaina 16. toukokuuta. Silloin osa kaupungin kaduista suljetaan ja keskusta muuttuu suureksi katujuhlaksi.

Myös kuuluisa Manneken Pis -patsas on saanut juhlan kunniaksi uuden asun: ranskalaisen muotisuunnittelijan Jean-Paul Gaultierin luomuksen.

Virve Kähkönen HS
Bryssel

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat