Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Ukrainan turmakoneen saattoi pudottaa venäläinen ohjus

Novaja Gazeta perustaa tietonsa venäläisten ohjusinsinöörien salaiseen raporttiin

Ulkomaat
 

Myös venäläiset tutkijat saattavat olla sitä mieltä, että heinäkuussa Ukrainan ilmatilassa alas ammutun malesialaiskoneen on pudottanut venäläisvalmisteinen keskipitkän kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmä Buk-M1.

Venäläinen tutkivan journalismin julkaisu Novaja Gazeta on julkaissut salaisen asiakirjan, jonka ovat lehden mukaan laatineet Venäjän sotateollisuuskomission insinöörit. Mukana olisi ollut myös insinöörejä osastolta, joka vastaa Buk-järjestelmistä. Lehden mukaan raportti on tarkoitettu hollantilaisille onnettomuustutkijoille.

"Todennäköisin syy Malaysian Airlinesin Boeing-777:n tuhoutumiseen ilmassa on ilmatorjuntaohjusjärjestelmä Buk-M1:stä peräisin ollut ohjus 9M38M1", raportissa todetaan. Raportin mukaan ohjuksen tyypin tunnistaminen perustuu lentokoneen vahinkojen luonteen analysointiin sekä lentokoneen rakenteesta löytyneiden ohjuksen osien arviointiin.

Raportin analyysi perustuu kuvamateriaaliin. Hollantilainen tutkimusryhmä julkaisi raporttinsa maaliskuussa ja tuli siihen tulokseen, että koneen pudotti Buk-ohjus.

298 ihmistä kuoli, kun Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut Malaysian Airlinesin kone räjähti ilmassa ja putosi Itä-Ukrainan kapinallisten hallitsemalle alueelle 17. heinäkuuta. Uhreista yli puolet oli hollantilaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat