Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaisten määrä on kasvanut miljoonilla

Ulkomaat
 

Maailmassa on tällä hetkellä 38 miljoonaa pakolaista, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa kotimaissaan ja pakenemaan sotia ja väkivaltaa.

Määrä on lähes viisi miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten, selviää IDMC-järjestön tekemästä raportista.

"Nämä ovat pahimmat luvut pakotetusta siirtolaisuudesta sukupolveen. Luvut kertovat täydellisestä epäonnistumisestamme viattomien siviilien suojelemiseksi", sanoo Norjan pakolaiskomitean puheenjohtaja Jan Egeland.

Yksin viime vuonna kodeistaan pakeni 11 miljoonaa ihmistä. Se tarkoittaa noin 30 000 pakolaista päivässä.

Kotimaidensa rajojen sisäpuolelle jääneitä pakolaisia on roimasti enemmän kuin rajat ylittäneitä. Kotimaistaan paenneita pakolaisia oli YK:n mukaan vuoden 2013 lopussa lähes 17 miljoonaa.

"Tämän raportin pitäisi olla merkittävä herätyssoitto. Meidän on lopetettava trendi, jossa miljoonat miehet, naiset ja lapset joutuvat loukkuun konfliktialueilla eri puolilla maailmaa", Egeland totesi.

Pahin tilanne on Irakissa, jossa 2,2 miljoonaa irakilaista joutui pakenemaan ääri-islamilaisen Isis-järjestön väkivaltaa viime vuonna.

Syyriassa maan sisäisten pakolaisten määrä nousi miljoonalla yhteensä 7,6 miljoonaan.

Ukraina nousi IDMC:n vuosittaisessa raportissa listalle ensimmäistä kertaa. Ukrainassa maan sisäisiä pakolaisia oli viime vuonna 646 500.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat