Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Germanwingsin perämies harjoitteli maahansyöksyä onnettomuuspäivänä

Tutkintaraportin mukaan kukaan ei huomannut mitään poikkeavaa

Ulkomaat
 

Lentoyhtiö Germanwingsin perämies Andreas Lubitz harjoitteli lentokoneen syöksyä maahan samana päivänä, jolloin hän ohjasi Barcelonasta Düsseldorfiin matkalla olleen koneen tahallisesti päin vuorta maaliskuussa.

Kaikki koneessa olleet 150 matkustajaa ja miehistön jäsentä kuolivat onnettomuudessa Ranskan Alpeilla. Kone putosi puoliltapäivin, ja Lubitz oli harjoitellut koneen syöksyä aiemmalla lennolla Düsseldorfista Barcelonaan.

Asiasta kertoo ranskalainen onnettomuustutkintakeskus BEA keskiviikkona julkaistussa raportissaan.

Lubitz harjoitteli aamulennolla Düsseldorfista Barcelonaan lentokorkeuden asettamista sataan jalkaan eli noin 30 metriin sillä välin, kun koneen kapteeni kävi ohjaamon ulkopuolella. Lubitz onnistui harjoituksessaan ilman, että kukaan huomasi mitään poikkeavaa. Tiedot selvisivät koneen niin sanotusta mustasta laatikosta löytyneistä lentotiedoista.

"En osaa sanoa, mitä hänen päässään liikkui. Tiedän vain, että hän asetti minimikorkeuden sataan jalkaan ja hän teki sen monta kertaa", sanoi BEA:n johtaja Remi Jouty uutistoimisto Reutersin mukaan.

BEA:n mukaan niin siviili- kuin sotilasilmailuviranomaiset yrittivät ottaa yli kymmenen kertaa yhteyttä Lubitziin sen jälkeen, kun koneen havaittiin syöksyvän. Lubitz ei kuitenkaan vastannut yhteenkään kutsuun.

Lubitz, 27, kärsi vakavasta masennuksesta.

Turmaa edeltävinä päivinä hän oli etsinyt internetistä tietoa itsemurhan tekemiseen.

Lisäksi Lubitz oli aiemmin etsinyt tietoa lentokoneen matkustamon ja ohjaamon välisen oven turvajärjestelyistä. Lubitz ohjasi koneen vuorenseinämään sen jälkeen, kun hän oli lukinnut koneen kapteenin ohjaamon ulkopuolelle.

Tutkijat löysivät hänen kotoaan myös lääkärin turmapäivälle kirjoittaman sairaslomatodistuksen, joka oli revitty. Todistuksen mukaan hänen ei olisi pitänyt lentää 24. maaliskuuta. Hän oli tavannut neurologeja ja psykiatreja ennen turmaa, mutta masennuksen takia häntä ei lääkärien mukaan silloin hoidettu.

Lennolla 4U9525 oli erityisen paljon Espanjan ja Saksan kansalaisia. Alue, jossa maahansyöksy sattui, on rotkoisella vuoristoseudulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat