Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helikopteri putosi kouluun Pohjois-Pakistanissa

Turmassa kuolivat myös Norjan ja Filippiinien suurlähettiläät

Ulkomaat
 

Ainakin kuusi ihmistä kuoli perjantaina, kun helikopteri putosi kouluun Pohjois-Pakistanissa. Pakistanin armeijan mukaan uhrien joukossa olivat ainakin Norjan ja Filippiinien suurlähettiläät sekä Malesian ja Indonesian suurlähettiläiden vaimot.

Lisäksi kaksi lentäjää kuoli, armeijan tiedottaja Asim Bajwa kertoi Twitterissä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan koulussa oli lapsia onnettomuushetkellä. Viranomaiset varoittivat, että uhrimäärä voi vielä kasvaa.

"Meitä on käsketty lähettämään niin monta ambulanssia paikalle kuin vain pystymme, sillä tilanne on vakava", pakistanilaisviranomainen sanoi AFP:lle.

Onnettomuudessa loukkaantui useita ihmisiä. Bajman mukaan loukkaantuneiden joukossa olisivat olleet ainakin Puolan ja Hollannin lähettiläät.

AFP:n mukaan kolmen helikopterin saattue kuljetti ulkomaalaisten diplomaattien, heidän avustajiensa ja lehdistön delegaatiota Gilgit-Baltistaniin. Heidän oli määrä osallistua Pakistanin pääministeri Nawaz Sharifin kanssa turistiprojektin avaamiseen Gligitissa, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Reutersin tietojen mukaan Sharif oli ollut matkalla Gilgit-Balistaniin lentokoneella, mutta hän on palannut nyt Islamabadiin.

Onnettomuuden syy on yhä epäselvä. Pakistanin Taleban -terroristijärjestö väittää ampuneensa koneen alas ilmantorjuntaohjuksella.

Järjestön antaman lausunnon mukaan heidän kohteensa olisi ollut Sharif.

Tietoa järjestön osuudesta ei ole voitu vahvistaa.

Yhdessä helikopterissa matkustajana olleen nimettömän lähteen mukaan delegaatiossa oli osallistujia 37 maasta, kertoi AFP.

Lähteen mukaan koulu syttyi tuleen onnettomuuden seurauksena.

AFP:n haltuunsa saaman matkustajalistan mukaan Libanonin, Indonesian, malesian, Hollannin, Romanian, Norjan, Etelä-Afrikan, Filippiinien ja Puolan suurlähettiläiden oli määrä matkustaa onnettomuuskoneessa.

Ulkoministeriöstä vahvistettiin HS:lle, ettei onnettomuudessa ollut mukana suomalaisia diplomaatteja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat