Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: Ihmissalakuljettajat mainostavat merimatkoja Facebookissa

Vaarallisia matkoja suositellaan erityisesti lapsiperheille sopivina

Ulkomaat
 

Vaarallisia merimatkoja Välimeren yli järjestävät ihmissalakuljettajat markkinoivat palveluitaan Silja Linen ja muiden yhtiöiden mainosmateriaaleilla. Asiasta kertoi brittilehti The Guardian.

Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa, kuten Egyptissä ja Turkissa, toimivat salakuljettajat huijaavat asiakkaita väittämällä, että merenylitys tehdään turvallisella "luksusaluksella".

Eräs Facebook-sivusto mainostaa "matkatoimiston" tarjoavan seuraavalla viikolla matkaa Italiaan suurella, nopealla turistijahdilla.

Mainostekstin mukaan laivassa on kaksi kerrosta ja ilmastointi ja sitä suositellaan eritoten lapsiperheille. Kuvassa on Tallink-Siljan alus Silja Serenade.

Matka Afrikasta tai Aasiasta Välimeren yli Eurooppaan on äärimmäisen vaarallinen.

Tänä vuonna jo yli 1 700 ihmisen pelätään hukkuneen. Viime viikonloppuna Välimerestä pelastettiin lähes 6 000 ihmistä.

Matka tiedetään vaaralliseksi, ja siksi salakuljettajat yrittävät huijata ihmisiä lupaamalla turvallisuutta ja luomalla itsestään kuvaa luotettavina matkatoimistoina.

"Turvapaikkoja ja maahanmuuttoa kaikkialle Eurooppaan – autamme ihmisiä maahanmuutossa ja turvapaikan saamisessa", kuuluu turkkilaisen toimiston mainoslause.

Turkissa toimiva syyrialainen salakuljettaja julkaisee mainoskuvia, joissa ihmiset paistattelevat päivää aurinkoisella kannella.

Sivuston mukaan "matkustajat pitävät hauskaa matkalla Italiaan".

Mainossivuilla puhelinnumerot ja muut yhteystiedot ovat avoimesti saatavilla. Hinnat vaihtelevat: Turkista Kreikkaan pääsee 1 500 eurolla, Italiaan noin 6 500 eurolla. Lapset otetaan mukaan puolella hinnalla.

Jotkut sivustot lupaavat, että matkan edistymistä voi seurata reaaliajassa, ja toiset pyörittävät verkkokeskusteluja, joissa "matkailijat voivat jakaa kokemuksiaan".

Ilmeisesti ainakin jotkut salakuljettajista todella päivittävät tietoa matkan etenemisestä – varsinkin jos kaikki menee hyvin.

"Oli erittäin epämiellyttävää kuulla, että yhtiön kuvia käytetään tällaiseen kuvottavaan, laittomaan toimintaan", sanoo Tallink Gruppin viestintäpäällikkö Luulea Lääne. Läänen mukaan yhtiö on tehnyt asiasta rikosilmoituksen Viron poliisille ja ollut yhteydessä Facebookiin.

"Tämä on hirvittävä tilanne. Kuvien varastaminen ei tietenkään ole tärkein häiritsevä asia. Tiedotimme Facebookille, että heidän sivustoillaan harjoitetaan laitonta salakuljetusta."

Läänen mukaan kuvia on saatavilla ympäri internetiä ja niitä käytetään joskus väärin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat