Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU saattaa velvoittaa jäsenmaat ottamaan vastaan pakolaisia

Ulkomaat
 

Jos EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker saa keskiviikkona tahtonsa läpi, EU voisi velvoittaa jäsenmaat jakamaan pakolaisten auttamisesta syntyvää taakkaa tasaisemmin.

Uutistoimisto AFP sai käsiinsä luonnoksen keskiviikkona julkaistavasta suunnitelmasta. Sen mukaan olisi luotava pysyvä järjestelmä, jolla vastuu valtioiden alueille päätyvistä pakolaisista ja turvapaikanhakijoista jaetaan.

Tavoite on, että vastuu jaetaan tasapuolisemmin eri maille.

AFP:n nimettömät lähteet arvioivat Junckerin aikovan ehdottaa, että jokaisen EU-maan olisi otettava vastaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.

Monet maat vastustavat pakkoa ja toivovat vastaanottamisen olevan vapaaehtoista. Lähteiden mukaan Juncker haluaa, että eri jäsenmaihin jaettaisiin 20 000 pakolaista vuodessa. Jako tehtäisiin muun muassa maan väkiluvun, bruttokansantuotteen ja työttömyysprosentin perusteella. Huomioon otettaisiin myös maan aiemmin vastaanottamien pakolaisten määrä.

Junckerin ehdotusta on kannattanut muun muassa Belgian entinen pääministeri, liberaalipoliitikko Guy Verhofstadt. Vastustajien joukossa on esimerkiksi Unkarin pääministeri, oikeistokonservatiivi Viktor Orbán.

"Eurooppalainen ajatus, että joku päästää pakolaisia alueelleen ja sitten jakelee heidät ympäriinsä muihin maihin, on hullu ja epäreilu", Orbán sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat