Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Populistijohtaja pyörsi päätöksensä

Ulkomaat
 

Brittiläinen populistipoliitikko Nigel Farage on tunnettu vikkelistä liikkeistään, mutta maanantaina hän teki ennätyksensä. Farage pyörsi maanantai-iltapäivällä perjantaisen lupauksensa erota Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin johdosta.

Farage ilmoitti viime viikolla eroavansa, koska ei tullut valituksi Britannian parlamenttiin viime torstain vaaleissa. Eroa kesti noin kolme vuorokautta.

BBC:n mukaan Ukipin johtoelin oli evännyt Faragen eron, koska katsoi puolueen tarvitsevan valovoimaista ja suosittua johtajaansa.

Ukipilaisten mielestä puolueen vaalikampanja oli suuri menestys, vaikka Farage ei päässyt kansanedustajaksi.

Ukip ei ole ylistyksessään täysin väärässä. Ukip keräsi huikeat 13 prosenttia annetuista äänistä, vaikka saikin vain yhden parlamenttipaikan. Epäsuhta johtuu Britannian vaalitavasta, joka suosii isoja puolueita.

Ukip haluaa Faragen jatkavan myös siksi, että puolue rupeaa nyt kampanjoimaan Britannian EU:sta eroamisen puolesta.

Konservatiivipääministeri David Cameron järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä viimeistään vuonna 2017 mutta todennäköisesti jo ensi vuonna.

Perussuomalaiset kuului aiemmin EU-parlamentissa samaan poliittiseen ryhmään kuin Ukip. Nyt perussuomalaiset ovat kimpassa brittikonservatiivien kanssa.

Farage toimii euroedustajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat