Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoinen talo kiistää kovan väitteen bin Ladenista

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain presidentinhallinnosta kiistettiin maanantaina toimittaja Seymour Hershin väite, että virallinen versio terroristijohtaja Osama bin Ladenin tappamisesta olisi täynnä valheita.

Hersh väitti London Review of Booksissa julkaistussa pitkässä artikkelissaan, että Pakistanin ylin johto oli tietoinen bin Ladenin tappo-operaatiosta.

"Operaatiosta tiesi vain pieni joukko Yhdysvaltain korkeita viranomaisia", sanoi Valkoisen talon tiedottaja Edward Price uutistoimisto AFP:n mukaan.

Yhdysvaltain erikoisjoukot hyökkäsivät toukokuussa 2011 Pakistanin Abbottabadiin ja tappoivat al-Qaidan johtajan bin Ladenin. Kommandoisku sai Pakistanin raivoamaan Yhdysvalloille.

Jos Hershin versio olisi totta, selkkaus olisi ollut teeskennelty ja presidentti Barack Obama olisi valehdellut räikeästi tapahtumista. Hershin artikkeli on hatarasti lähteytetty.

Hersh, 78, on ansioitunut tutkiva journalisti. Hänen tunnetuin paljastuksensa koski Vietnamin sodan aikaista My Lain verilöylyä vuonna 1968.

Viime vuosina Hersh on ajautunut sivuraiteelle erilaisilla salaliittoteorioilla. Hän on muun muassa väittänyt, että Opus Dei ja Maltan ritarikunta ohjailevat Yhdysvaltain asevoimia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat