Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veliongelmat hämmentävät USA:n presidenttikisaa

Bill ja Hillary Clintonin pikkuveljet aiheuttavat Hillarylle harmaita hiuksia. Jeb Bushin taakka on isoveli George W. Bush.

Ulkomaat
 
Tony Rodham
Tony Rodham

Voi veljet, mitä veljiä!

Ongelmatapauksia on kolme: Hillary Clintonin pikkuveljet Tony Rodham ja Hugh Rodham sekä Bill Clintonin pikkuvelipuoli Roger Clinton.

Kaikki kolme pikkuveljeä ovat kasvaneet Yhdysvaltain politiikan superparin varjossa – ja aiheuttaneet heille toistuvasti päänsärkyä.

"He ottavat kaiken irti elämästä", muotoili Clintonien avustaja Rahm Emanuel vuonna 2001 The New York Times -lehdelle.

Nyt vikkelät veljet ovat taas otsikoissa. The New York Times kertoi maanantaina, että Hillary Clintonin nuorin veli Tony Rodham on yrittänyt käyttää vaikutusvaltaisia sukulaisiaan käyntikorttina omien, toistaiseksi epäonnisten liiketoimiensa edistämiseen.

Hän on esiintynyt usein Hillaryn veljenä ja lupaillut epämääräisesti "kaikkea apuaan" asioiden sujuvoittamiseksi.

Yksi konkreettinen esimerkki Tony Rodhamin liiketoimista on yritys rakentaa taloja maanjäristyksen runtelemaan Haitiin.

Rodham sai Haitilta ilmaiseksi maata ja luotti siihen, että Clintonien perhesäätiö rahoittaa talojen rakentamisen. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Rodhamin veljet ovat päätyneet lehtijuttuihin.

1990-luvun lopussa Tony ja Hugh Rodham yrittivät tehdä rahaa kasvattamalla pähkinöitä Georgiassa, mutta heidän liikekumppaninsa osoittautui Georgian presidentin ja Yhdysvaltain liittolaisen Eduard Ševardnadzen poliittiseksi vastustajaksi. Veljesten oli pakko luopua bisneksistään.

Lisäksi Hugh Rodham, joka on Hillaryn lailla juristi, otti aikoinaan 400 000 dollaria palkkioita asiakkailta, joiden rötöksille hän yritti saada armahdusta langoltaan presidentti Clintonilta.

"Heidän nimeään ei halua kuulla kuin yhdistettynä golfinpeluuseen", luonnehti Valkoisen talon entinen virkailija The New York Timesille.

Clintonit ovat kuitenkin auttaneet veljiään monin tavoin. Kun Tony Rodham oli rahapulassa, entinen presidentti Bill Clinton järjesti hänelle työpaikan ystävänsä, Virginian kuvernöörin Terry McAuliffen yrityksessä.

Perheen mustin lammas on Bill Clintonin velipuoli, näyttelijä ja muusikko Roger Clinton. Hän istui 1980-luvulla vuoden vankilassa kokaiinin myymisestä ja sai aikoinaan salaiselta palvelulta lempinimen "päänsärky".

Toisenlainen veliongelma on presidenttikisaan valmistautuvalla Floridan entisellä kuvernöörillä Jeb Bushilla. Hänen isoveljeään George W. Bushia on vaikeampi piilottaa.

Osa kansasta pitää entistä presidenttiä George W. Bushia Irakin sodan ja terrorismista epäiltyjen kidutuksen takia paljon pahempana rikollisena kuin Clintonien veljiä.

George W. Bush on Jebiä seitsemän vuotta vanhempi, eivätkä veljekset olleet lapsena kovin läheisiä. Bushien vanhemmat pitivät pikkuveljeä Jebiä perheen lahjakkuutena, mikä aiheutti Georgessa närää.

Julkisuudessa Jeb Bush on puolustanut veljeään toistuvasti. Viimeksi sunnuntaina Jeb Bush sanoi, että hänkin olisi senaikaisen tiedustelutiedon perusteella hyökännyt Irakiin vuonna 2003.

George W. Bush on suorasukaisempi. Huhtikuussa hän sanoi, että pikkuveljen kampanjassa on yksi ongelma: "Minä."

Laura Saarikoski HS
Washington

George W. Bush
George W. Bush
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat