Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä katsaus, missä lukijat?

Ulkomaat
 
Pekka Hakala Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Moskovan-kirjeenvaihtaja.

Helmikuun lopussa Moskovassa ammutun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin tovereiden viimeistelemä raportti Putin. Sota osoittaa selvästi yhden asian: Nemtsovin kuolema oli oppositiolle suuri menetys. Uudet tiedot Ilovaiskin ja Debaltseven taisteluissa kuolleiden venäläissotilaiden vähimmäismäärästä ovat peräisin Nemtsovin tutkimuksista.

Muuten tiedot Venäjän osuudesta Ukrainan sodassa on kaivettu etupäässä aiemmin julkaistuista artikkeleista. Kokonaiskuva vastaa kerrottua.

Laskelma sotimiseen käytetystä rahasta päätyy melkein miljardiin euroon. Se perustuu vapaaehtoisten värväystä hoitavan veteraanijärjestön johtajan esittämiin lukuihin.

Summa sinänsä vaikuttaa uskottavalta, mutta se ei tarkoita, että kaikki rahat olisivat tulleet julkisista budjettivaroista.

Esimerkiksi isänmaallisen investointipankkiirin Konstantin Malofejevin on väitetty lahjoittaneen separatisteille satoja miljoonia – ellei epäitsekkäästi, niin pitääkseen suhteensa Kremliin ja valtionpankkeihin kunnossa.

Raportin laadintaan osallistunut puoluejohtaja Ilja Jašin määritteli tiistaina 64 sivun vihkosen "jäsennellyksi kronologiaksi", jonka kohdeyleisö on tavallinen venäläinen televisionkatsoja. Monikohan mahtaa lukea?

Television pääkanavien kameroita Nemtsovin tovereiden tiedotustilaisuudessa ei näkynyt.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat