Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Prinssi Charlesin yksityiskirjeitä julki – kruununperillinen otti kantaa muun muassa mäyrien tuhoamiseen

Kruununperillinen otti kantaa muun muassa mäyrien tuhoamiseen

Ulkomaat
 
Prinssi Charles
Prinssi Charles

Kymmenen vuoden oikeustaistelu sai päätöksensä Britanniassa keskiviikkona, kun hallitus julkisti prinssi Charlesin luottamuksellisia kirjeitä.

Kirjeitä on kaikkiaan 27, ja niiden aihekirjo ulottuu puolustusasioista maanviljelyyn ja Pohjois-Irlannin historiallisten rakennusten säilyttämiseen.

Julkistaminen – ja sen mahdollistanut maaliskuinen oikeuden päätös – oli voitto tasavaltaa kannattavalle The Guardian -lehdelle, jonka oikeustaistelu kirjeiden julkistamisesta on kestänyt monta vuotta.

Kirjeet on kirjoitettu vuosina 2004 ja 2005. Niiden sisältö ei vaikuta erityisen räjähtävältä. Yhdessä kirjeistä Charles esitti pääministeri Tony Blairille huolensa Irakiin lähetettyjen brittijoukkojen varustetasosta.

Britanniassa kirjeet tunnetaan "mustan hämähäkin muistioina". Nimitys viittaa Charlesin koukeroiseen käsialaan.

Kirjeet oli osoitettu eri ministereille. Prinssin kirjeet kiinnostavat Britanniassa, koska monarkilta ja hänen kruununperijältään odotetaan asettumista poliittisten kysymysten yläpuolelle.

66-vuotias Charles on kruununprinssi. Kuningatar Elisabet II on ollut julkisissa kannanotoissaan poikaansa pidättyvämpi.

Osassa kirjeistä Charles puuttuu maatalouteen, jonka tiedetään olevan hänen sydäntään lähellä. Pääministeri Blair sai lukea prinssin tuntemasta huolesta, että mäyrät levittävät vaarallisia tauteja nautakarjaan.

"Pyydän Sinua harkitsemaan uudestaan perinpohjaista mäyrien tuhoamista siellä, missä se on välttämätöntä", Charles kirjoitti.

Kirjeiden julkistamisella ei uskota olevan poliittisia seurauksia tai vaikutusta kuningashuoneen asemaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat