Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n pakolaissuunnitelma herättää vastustusta

Ulkomaat
 

Useat EU-maat ovat jo ilmoittaneet vastustavansa EU-komission aikeita turvapaikanhakijoiden siirtämisestä hätätilanteessa EU-maasta toiseen.

Puolan pääministeri Ewa Kopaczin toivoi perjantaina, että turvapaikanhakijoiden sijoittamisen pitäisi olla vapaaehtoista.

"Emme sano, ettemme toivottaisi siirtolaisia tervetulleiksi", Kopacz sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. "Kuten muut eurooppalaiset kollegamme, kannatan vapaaehtoisia päätöksiä."

Puolan lisäksi Tšekki, Viro, Unkari, Latvia, Liettua ja Slovakia ovat kertoneet suhtautuvansa pakollisiin turvapaikanhakijakiintiöihin kielteisesti.

Myös Suomen kanta on, että turvapaikanhakijajärjestelmän pitäisi perustua vapaaehtoisuuteen.

Unkari sanoi torstaina tekevänsä kaikkensa suunnitelman estämiseksi, kertoi AFP. Unkarin pääministerin Viktor Orbán on kutsunut suunnitelmaa "hulluksi ja epäreiluksi".

Myös Britannia vastustaa suunnitelmaa. Britannia, Tanska ja Irlanti voivat kuitenkin kieltäytyä siirtolaisten vastaanotosta poikkeuksellisten jäsenyysehtojensa takia.

Komissio kertoi suunnitelmastaan keskiviikkona. Komission ehdotuksen tarkoituksena on tasata varsinkin Etelä-Eurooppaan virtaavien turvapaikanhakijoiden aiheuttamaa painetta EU-maiden kesken.

Jos ehdotus toteutuu, jäsenmaat voisivat päättää turvapaikanhakijoiden siirroista määräenemmistöllä.

Lisäksi komissio esitti, että unionin jäsenmaat ottaisivat 20 000 kiintiöpakolaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat