Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennakkosuosikki luopui labourin johtajakisasta

Chuka Umunna totesi paineiden käyneen hänelle liian suuriksi

Ulkomaat
 
Chuka Umunna
Chuka Umunna

Ennakkosuosikki Britannian työväenpuolueen seuraavaksi johtajaksi jättäytyi yllättäen pois koko kisasta perjantaina.

"Johtajakandidaattina oleminen on tuonut lisää paineita. Se ei ole ollut miellyttävä kokemus", Chuka Umunna ilmoitti perjantaina.

Umunnan paineensietokyky osoittautui poikkeuksellisen lyhyeksi, sillä labourin puheenjohtajakamppailua on käyty vasta viikko. Edellinen johtaja Ed Miliband erosi viime perjantaina, kun työväenpuolueen vaalitappio Britannian parlamenttivaaleissa varmistui.

Miliband toimi labourin johdossa ja samalla brittiparlamentin oppositiojohtajana viisi vuotta. Sinä aikana hän koki rajua henkilökohtaista arvostelua ja jopa pilkkaa paitsi poliittisten linjaustensa myös ulkomuotonsa johdosta.

Brittiviestimet osaavat olla poliitikkoja kohtaan armottomia. Arvailujen mukaan media onkin voinut löytää Umunnan taustasta jotain sellaista, jonka takia hän katsoi aiheelliseksi vetäytyä kisasta.

Labourin on määrä valita uusi johtaja 12. syyskuuta eli parisen viikkoa ennen syksyn puoluekokousta. Johtajaruletti lähti käyntiin kuitenkin heti Milibandin ilmoitettua erostaan.

Aiemmin tällä viikolla ehdokkuutensa julkistanut Chuka Umunna ehti olla muutaman päivän ajan vedonlyöjien suosikki. Umunna vastasi labourin varjohallituksessa yritys- ja liiketoiminta-asioista, ja häntä pidetään keskustavasemmistolaisen puolueen oikeistosiipeen kuuluvana.

Labourin johtajakisaan ovat tähän asti ilmoittautuneet varjohallituksen sisäministeri Yvette Cooper, terveysasioihin ja vanhustenhoitoon perehtynyt Liz Kendall, kehitysyhteistyöasioista vastannut Mary Creagh ja varjohallituksen terveysministeri Andy Burnham.

Uudella puheenjohtajalla on edessään kova työ nostaa työväenpuolueen suosiota. Konservatiivipuolue nappasi viime viikon torstain parlamenttivaaleissa yllätysvoiton ja sai yli puolet parlamenttipaikoista.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat