Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat tappoi Isisin komentajan Syyriassa

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen erikoisjoukot tekivät lauantain vastaisena yönä iskun Itä-Syyriaan presidentti Barack Obaman käskystä. Iskussa kuoli jihadistijärjestö Isisin komentaja Abu Sayyaf.

Yhdysvaltojen mukaan tunisialainen Abu Sayyaf oli vastuussa muun muassa Isisin rahakkaasta öljykaupasta. Hän kuoli Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan operaatiossa, kun hän otti yhteen amerikkalaisjoukkojen kanssa al-Amrissa ja kieltäytyi antautumasta.

Operaatiossa amerikkalaiset vangitsivat komentajan vaimon Umm Sayyafin.

Yhdysvaltojen johtama koalitio on tehnyt ilmaiskuja Isisiä vastaan syksystä lähtien, mutta ainakaan julkisuuteen ei ole juurikaan kerrottu amerikkalaisten aiemmista maaoperaatioista Syyriassa.

Isisin kerrottiin vahvistamattomien tietojen mukaan vallanneen lauantai-iltana muinaisen Palmyran kaupungin Syyriassa, kertoi uutistoimisto AFP.

Aavikkokaupunki Palmyra on Unescon maailmanperintökohde. Rauniokaupunki on tunnettu pylväiden reunustamista kaduistaan ja temppeleistään.

Isis on tuhonnut ja ryövännyt tärkeitä historiallisia kohteita Syyriassa ja Irakissa.

Irakin puolella kiivaat taistelut Ramadin kaupungin hallinnasta jatkuivat lauantaina kiivaina.

Isis ehti julistaa perjantaina vallanneensa Ramadin hallintokorttelin. Lauantaina paikalliset lähteet kertoivat uutistoimisto Reutersille, että Isis olisi joutunut vetäytymään kortteleista. Anbarin maakunnan pääkaupungin Ramadin valtaaminen olisi tärkeä voitto Isisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat