Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irak valmistautui vastaiskuun Ramadissa

Iran sanoo olevansa valmis auttamaan kaupungin takaisinvaltauksessa

Ulkomaat
 
Reuters
Lukuisat ihmiset pakenivat lauantaina Ramadista.
Lukuisat ihmiset pakenivat lauantaina Ramadista. Kuva: Reuters

Irakin turvallisuusjoukot valmistautuivat maanantaina vastahyökkäykseen vallatakseen takaisin Anbarin maakunnan pääkaupungin Ramadin, kertoivat uutistoimistot. Isis sai kaupungin haltuunsa sunnuntai-iltana.

Ramadista taisteltiin viime viikolla verisesti. Kaupungin menettäminen oli hallituksen turvallisuusjoukkojen suurin takaisku sitten viime kesän. Jos Ramadi jäisi Isisin taistelijoiden haltuun, järjestö hallitsisi käytännössä koko Anbarin maakuntaa.

Yhdysvaltain johtama liittouma teki Irakin turvallisuusjoukkojen toiveesta Ramadin lähelle ilmaiskuja. Myös Hashid Shaabi -niminen shiiataistelijaryhmä valmistautui osallistumaan hyökkäykseen Isisiä vastaan.

Paikallishallinnon edustajien mukaan 500 ihmistä on kuollut ja 6 000–8 000 lähtenyt kodeistaan taistelujen alettua torstaina.

Irakin turvallisuusjoukot ovat vallanneet alueita takaisin viime vuodesta lähtien. Ne ovat saaneet apua Yhdysvaltain johtamalta liittoumalta ja shiiamuslimien erilaisilta puolisotilaallisilta joukoilta.

Iranin johtajan ajatollah Khamenein neuvonantajan mukaan Iran on valmis auttamaan Ramadin takaisinvaltauksessa, jos Irak pyytää apua.

Irakin hallitus on kehottanut paikallisia sunniasukkaita ottamaan vastaan shiiataisteilijoiden apua, mutta taistelijat ovat kohdanneet vastarintaa. Isis on julistanut pitävänsä sunnimuslimien puolta shiioja vastaan.

Isisiä pelätään kuitenkin paikoin enemmän kuin shiiojen vaikutusvallan kasvua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat