Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi ottaa Pirate Bayn verkkotunnukset haltuunsa

Sivustolla on jaettu ilmaiseksi elokuvia ja musiikkia

Ulkomaat
 

Ruotsin valtio ottaa haltuunsa Pirate Bay -tiedostonjakopalvelulle kuuluneet internetosoitteet piratebay.se ja thepiratebay.se. Asiasta päätti Tukholman käräjäoikeus tiistaina. Kyseessä on paikallisten viestinten mukaan ensimmäinen kerta, kun ruotsalainen syyttäjä vaatii verkko-osoitetta valtion haltuun.

"Tämä on hyvin tärkeä osoitus oikeusvaltiolta siitä, ettemme hyväksy tämäntyyppistä toimintaa", sanoi muun muassa Ruotsin filmiteollisuutta edustavan Rättighetsallianssenin juristi Sara Lindbäck uutistoimisto TT:lle.

Vuonna 2003 perustettu Pirate Bay on sivusto, jonka välityksellä on jaettu ilmaiseksi muun muassa tekijänoikeuksilla suojattuja pelejä, elokuvia ja musiikkia.

Sivuston pitäjät tuomittiin vuonna 2009 Ruotsin käräjäoikeudessa vuoden vankeuteen ja vahingonkorvauksiin.

Hovioikeudessa osaa vankeustuomioista höllennettiin, mutta vahingonkorvausvaateet kasvoivat.

Sivuston perustajiin kuuluva Peter Sunde arvostelee tuomiota voimakkaasti. Hän kirjoitti Sydsvenskan-lehdelle, että tuomion jälkeen palvelu on muuttanut toimintaansa ja tekniikkaansa, joten sivusto pitäisi katsoa lailliseksi.

"Valtio on päättänyt rikkoa tekijänoikeutta, joka Pirate Bayn tuotemerkillä on. Ongelma on, että Ruotsin valtio antaa Hollywoodin määrätä, kenen oikeudet ovat tärkeimpiä", Sunde kirjoittaa.

Tiistaina annettu tuomio vaikuttaa Pirate Bayn .se-loppuisiin internetosoitteisiin. Palvelua voidaan silti pyörittää muissa osoitteissa.

"Rikollinen toiminta löytää aina tavan kiertää sääntöjä. Ruotsi on nyt tehnyt voitavansa näyttääkseen, ettemme hyväksy tällaista toimintaa", Lindbäck sanoi TT:lle.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat