Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oslo suunnittelee rajoituksia dieselautoille

Ulkomaat
 

Norjan pääkaupunki Oslo aikoo kieltää dieselautojen käytön päivinä, jolloin ilmansaastepitoisuudet ovat suuret, kertoo paikallislehti Osloby. Tarkoituksena on, että jos valtion tiehallinto hyväksyy kiellon, se tulee käyttöön jo ensi talveksi.

"Pyrkimyksemme on, ettei meidän ole enää pakko kehottaa astmaatikkoja pysymään sisällä sen takia, että ilmanlaatu on huono", sanoo Oslobyn haastattelema Guri Melby kaupungin liikennevirastosta.

Dieselautojen käyttö voidaan jatkossa kieltää koko Oslossa tai vain osassa kaupunkia, kun ilmanlaatu on ollut huono vähintään kaksi päivää.

Kielto ei koskisi esimerkiksi hälytysajoneuvoja, potilaskuljetuksia ja liikennettä ulkomaisille lautoille tai niiltä pois.

Viime talvena Oslon ilmansaastepitoisuudet pysyivät raja-arvoja pienempinä. Hiukkaspitoisuudet kasvoivat kuitenkin useita kertoja lähelle raja-arvoja.

Dieselautojen kiellon lisäksi kaupunginhallitus aikoo korottaa suuripäästöisten autojen tietullimaksuja. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että dieselautojen maksut nousisivat.

Oslossa on suunniteltu myös aluetta, jolle ei saa ajaa suuripäästöisillä autoilla.

"Ihmisten terveys on tärkeämpi kuin oikeus ajaa dieselillä", Melby arvioi Oslobylle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat