Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä yrittää vapauttaa Ukrainassa vangitut miehet

Kreml: Ryhdymme välttämättömiin toimiin

Ulkomaat
 
Gleb Garanitš Reuters
Vangituksi venäläiseksi väitetty mies sairaalassa Kiovassa.
Vangituksi venäläiseksi väitetty mies sairaalassa Kiovassa. Kuva: Gleb Garanitš Reuters

Kremlin mukaan Venäjä yrittää saada vapaaksi Ukrainassa viime viikonloppuna vangitut kaksi venäläismiestä, jotka ovat vahvistaneet Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustajille olevansa venäläisiä sotilaita.

"Kyseessä on Venäjän kansalaiset, jotka on vangittu, ja luonnollisesti tässä tapauksessa Venäjä ryhtyy välttämättömiin toimiin, jotta he pääsisivät pois vankeudesta", sanoi presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov perjantaina uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Venäjän mukaan miehet ovat entisiä sotilaita, jotka ovat lähteneet Ukrainaan taistelemaan vapaaehtoisesti armeijauransa jälkeen. Niinpä toimittajien kysymyksiin vastannut Peskov puhui miehistä konsulitapauksena, pulassa olevina kansalaisina.

Ukrainan joukot ottivat miehet kiinni viikonloppuna Itä-Ukrainassa, jossa taistelut ovat monin paikoin jatkuneet helmikuussa alkaneesta tulitauosta huolimatta.

Haavoittuneet miehet tunnustivat kuulusteluvideolla olevansa Venäjän armeijan sotilaita. Torstaina he puhuivat Etyjin edustajien kanssa niin, ettei paikalla ollut ukrainalaisia. Etyjin mukaan miehet kertoivat olleensa Ukrainassa tiedustelutehtävissä ja toinen miehistä sanoi, ettei Ukrainassa ole Venäjän joukkoja taistelemassa.

Venäjä on koko ajan kiistänyt, että sen joukkoja osallistuisi taisteluihin Ukrainassa, ja sanonut samaa kahden miehen kiinniotostakin. Venäläiset oppositiolehdet ja aktivistit ovat kuitenkin raportoineet kaatuneiden haudoista eri puolilla maata.

Ukrainan presidentti Petro Porošenko sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa keskiviikkona, että viikonloppuna kiinni otetut venäläismiehet ovat uusin todiste Ukrainan sodasta Venäjän kanssa.

Venäjä kiisti näkemyksen ja sanoi Ukrainan sotivan omia kansalaisiaan vastaan. Venäjän mukaan Ukrainan joukkojen vastapuolena ovat Itä-Ukrainan kapinalliset.

Sota Itä-Ukrainassa on jatkunut yli vuoden ja vaatinut yli 6 100 uhria. Taistelut ovat olleet yhä käynnissä monin paikoin, vaikka tulitauko on ollut voimassa helmikuusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat