Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi vanhaa, kaksi haastajaa

Ulkomaat
 

Espanjan politiikkaa on hallinnut liki neljän vuosikymmenen ajan kaksi suurta puoluetta, kansanpuolue ja sosialistit. Niiden haastajiksi nousi viime vuonna kuin tyhjästä kaksi tuoretta voimaa: Podemos ja Ciudadanos.

Kansanpuolue (Partido Popular, lyhenne PP)

Valtapuolueen johdossa on pääministeri Mariano Rajoy. Konservatiivinen, vastaa ideologisesti Suomen kokoomusta. Ryvettynyt korruptioskandaaleissa.

Sosialistit (Partido Socialist Obrero Español, lyhenne PSOE)

Pääoppositiopuoluetta johtaa Pedro Sánchez. Vastaa Suomen Sdp:tä. Viimeksi hallituksessa José Luis Zapateron pääministerikaudella 2004–2011.

Podemos (suom. "Me voimme")

Vasemmistoradikaalin puolueen johdossa on karismaattinen Pablo Iglesias. Puolue sai alkunsa vuonna 2014 ja nousi rakettimaisesti kannatuskyselyissä. Vastustaa talouskuria, muistuttaa ideologisesti Kreikan Syrizaa.

Ciudadanos ("Kansalaiset")

Keskustaliberaalin puolueen puheenjohtaja on niin ikään karismaattinen Albert Rivera. Puolue syntyi vuonna 2006 Barcelonassa mutta on noussut kansalliseksi voimaksi vasta hiljattain. Politiikassaan selvästi maltillisempi kuin Podemos ja siten ehkä varteenotettavampi tekijä kansanpuolueen tai sosialistien koalitiokumppanina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat