Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA arvostelee Irakin joukkojen taistelutahtoa

Isis sai vallattua Ramadin liian helpolla, Yhdysvaltojen puolustusministeri sanoo

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen puolustusministeri Ashton Carter arvostelee kovin sanoin Irakin hallituksen joukkoja siitä, ettei niillä ollut tahtoa taistella äärijärjestö Isisiä vastaan, kun se valtasi Ramadin kaupungin viikko sitten.

"Tämä kertoo minulle ja monelle muulle meillä olevan ongelma siinä, että Irakin joukoilla ei ole tahtoa taistella Isisiä vastaan eikä tahtoa puolustaa itseään", Carter sanoi CNN:lle sunnuntaina.

Strategisesti merkittävän ja noin sadan kilometrin päässä Irakin pääkaupungista Bagdadista sijaitsevan Ramadin menetys oli Irakin hallituksen joukoille merkittävä tappio.

Myös amerikkalaiset yllättyivät Isisin nopeasta etenemisestä Irakin Ramadiin ja Syyrian Palmyraan viime viikolla. Carter puolusti silti edelleen Yhdysvaltojen johtamia Isisin-vastaisia ilmaiskuja.

Ilmaiskut tarvitsevat kuitenkin tuekseen Irakin joukkojen maavoimat, Carter sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. Yhdysvallat aikoo jatkaa Irakin joukkojen aseistamista ja kouluttamista.

Syyrian televisio kertoi sunnuntaina Isisin surmanneen neljäsataa siviiliä Palmyran alueella.

Syyrian television mukaan useimmat surmatut olivat naisia ja lapsia. Tietonsa se perusti Palmyran asukkailta saatuihin kuvauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat