Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä luopui virallisesti suunnitelmasta saada Mistral-alukset Ranskalta

Ulkomaat
 

Venäjä kertoi tiistaina suunnittelevansa ja valmistavansa itse uusia sotalaivoja. Julistus liittyi tiistaiseen ilmoitukseen, jonka mukaan Venäjä on virallisestikin luopunut hankkeesta saada Ranskalta tilaamansa kaksi Mistral-helikopteritukialusta.

"Keskustelut [Ranskan kanssa] on nyt siirretty kaupalliselle tasolle", Venäjän sotateollisuuskomission varapuheenjohtaja Oleg Botškarev sanoi tiistaina sanomalehti Kommersantin mukaan.

Botškarevin mukaan neuvotteluissa on nyt enää yksi aihe: kuinka paljon Ranskan pitää maksaa Venäjälle sovitun kaupan peruuntumisesta.

Venäjä teki Ranskan kanssa 1,12 miljardin euron arvoisen sopimuksen kahden Mistral-luokan aluksesta kesällä 2011. Yhdelle alukselle mahtuu 16 helikopteria.

Aluksista ensimmäinen piti toimittaa Venäjälle keväällä 2014, mutta siinä vaiheessa kansainvälinen tilanne oli muuttunut. Venäjä oli miehittänyt Ukrainan Krimin ja liittänyt sen itseensä, minkä lisäksi Itä-Ukrainan sota oli juuri alkanut.

EU on asettanut Venäjälle pakotteita sekä Krimin valtauksesta että Itä-Ukrainan horjuttamisesta, minkä Venäjä kiistää. Pakotteet tekivät Venäjän tilauksesta valmistettujen sota-alusten toimittamisen Ranskalle poliittisesti vaikeaksi.

Botškarevin mukaan Moskovaan on lähiaikoina saapumassa ranskalaisdelegaatio neuvottelemaan kaupan perumisen ehdoista. Kauppasopimuksessa on sovittu sakosta, jos Ranska ei täyttäisi sovittuja velvoitteitaan.

Kommersant-lehti on jo aiemmin kertonut kiistasta. Sen mukaan Ranska on valmis palauttamaan noin 785 miljoonaa euroa, mutta Venäjä vaatii 1,163 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat