Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa pelkää Itä-Ukrainan tulitauon hajoavan

Ulkomaat
 

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin matkustaa perjantaina Ukrainaan, jossa Itä-Ukrainan sota on Saksan mukaan vaarassa taas yltyä, kertoi Saksan ulkoministeriö keskiviikkona.

"Olemme vakavasti huolestuneita itäisen Ukrainan tilanteesta, koska vielä ei ole saatu pysyvää ja kestävää tulitaukoa", ulkoministeriön tiedottaja Martin Schäfer sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

"Sotatoimien kiihtymisen vaara on yhä olemassa, erityisesti Mariupolin lähistöllä ja Donetskin lentokentällä."

Itä-Ukrainassa on ollut helmikuusta asti tulitauko. Se on pitänyt monin paikoin, mutta erityisesti Mariupolin itäpuolella, Donetskin lentokentän tuntumassa ja paikoin Luhanskin alueella on taisteltu päivittäin. Kuolonuhreista on raportoitu tulitauon aikana lähes päivittäin. Viimeksi keskiviikkona Ukrainan armeija kertoi sotilaansa kaatuneen ja kahdeksan haavoittuneen.

Myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tarkkailijat ovat raportoineet jatkuvasti tulitaukoloukkauksia. Esimerkiksi keskiviikkona tarkkailijat eivät voineet turvallisuussyistä mennä lainkaan Mariupolin itäpuolella sijaitsevaan Šyrokyneen.

Šyrokyne on periaatteessa Ukrainan joukkojen hallinnassa, mutta Venäjän tukemat kapinalliset ovat jatkaneet sen tulittamista koko tulitauon ajan. Pikkukaupunki on pahoin tuhoutunut ja useimmat paikalliset ovat paenneet sieltä.

Etyjin tarkkailijoiden haastattelemat silminnäkijät kertoivat kuulleensa Šyrokynestä jatkuvaa kranaattitulta.

Runsaan vuoden jatkunut Itä-Ukrainan sota on vaatinut jo noin 6 300 uhria.

Saksa oli mukana sopimassa nyt virallisesti voimassa olevaa tulitaukoa Valko-Venäjän Minskissä helmikuussa. Steinmeierin on tarkoitus matkustaa lauantaina myös maan itäosiin Ukrainan joukkojen hallussa oleville alueille tapaamaan Etyjin tarkkailijoita.

Ohjelmassa on tarkoitus puhua myös Ukrainan talouskriisistä. Ukrainassa oli huhtikuussa yli 60 prosentin inflaatio.

Ukraina yrittää parhaillaan neuvotella lainojaan uusiksi, mikä on osa 40 miljardin euron tukipakettia. Maan hallitus on jo uhannut julistautua maksukyvyttömäksi, jos lainoittajat eivät suostu leikkaamaan lainojaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat