Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS julkaisee digitaalisen Euroopan syksy -aikakauslehden

Euroopan vaihdemiehen matkatarinoita sisältävää aikakauslehteä voi lukea mobiililaitteilla

Ulkomaat
 

"Jokainen aika ikävöi kauniimpaa maailmaa. Mitä syvempään epätoivoon ja masennukseen ihmiset syöksee sekasortoinen nykyisyys, sitä hartaampaa on tuo ikävöinti."

Näin kirjoitti historioitsija Johan Huizinga vuonna 1919 ilmestyneessä teoksessaan Keskiajan syksy.

Samaa alakuloa näkee toimittaja Heikki Aittokoski Euroopassa 2015. Euroopan yhteishenki on koetuksella, talouden laihat vuodet seuraavat toisiaan, EU:hun ei luoteta, ja rajamailla soditaan.

Toisaalta verratessa Eurooppaa moneen muuhun maailmankolkkaan, johtopäätös on toisenlainen. Asiat ovat hämmästyttävän hyvin. On demokratia, koulutus, virastot ja muutama innovaatiokin.

HS julkaisee perjantaina digitilaajiensa luettavaksi Aittokosken analyysin Euroopan nykytilasta. Euroopan syksy -aikakauslehdestä löytyvät myös Aittokosken alter egon Euroopan vaihdemiehen viimeisimmät tarinat keväiseltä matkalta Euroopan eri kaupunkeihin.

Tarina alkaa Atlantin rannalta Portugalista löytöretkeilijä Vasco di Gaman jalanjäljissä ja päättyy Saksan Lyypekkiin, jossa ihaillaan Euroopan talousveturin Saksan tehokkuutta. Välissä lukija tutustuu Espanjan radikaalivasemmiston poninhäntäiseen johtajaan, Ranskan Jeanne D'Arcin perintöön ja Kansallinen rintama -puolueen perheriitaan sekä eksyy Brysselin hallintorakennuksen loputtomille käytäville.

Vaihdemies hämmentyy pahasti vain kerran. Haagissa sijaitsevassa Jugoslavia-tuomioistuimen oikeuskäsittelyssä serbikenraali Ratko Mladic katsoo vaihdemiestä silmiin ja nostaa peukalon pystyyn.

Digitaalinen aikakauslehti on luettavissa älypuhelimilla ja tableteilla, joihin on ladattu HS:n sovellus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat