Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häpeätauluja ja katupartioita – Moskova ottaa kovemmat keinot käyttöön kansalaisten valvonnassa

Moskova aikoo panna sääntöjen rikkojat kuriin myös katupartioiden avulla

Ulkomaat
 

Häpeätauluja, katupartioita, rajoituksia alkoholin käytölle ja tupakoinnille. Muun muassa näillä keinoin Moskova aikoo panna kuriin pikkurikolliset ja sääntöjen rikkojat.

Turvallinen pääkaupunki -kampanjan on määrä vähentää ilkivaltaa, järjestyshäiriöitä ja muita epätoivottuja asioita eritoten Moskovan lähiöissä. Asiasta kertoivat venäläiset viestimet.

Vaikka kampanja alkaa kunnolla vasta ensi kuussa, ensimmäiset katupartiot ovat jo aloittaneet toimintansa.

Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän muodostamat, asukkaista koostuvat katupartiot kiertelevät lähiöissä valvomassa, ettei esimerkiksi laitonta kaupankäyntiä tapahdu. Punaisilla käsivarsinauhoilla merkittyjen partioiden on määrä aloittaa 125 alueella, mutta kesän lopulla niiden pitäisi toimia kaikkialla Moskovassa.

Venäjän valtion omistaman lehden Rossijskaja Gazetan nettiversion RG.ru:n mukaan katupartioihin halutaan haalia tavallisten ihmisten lisäksi vapaaehtoisia muun muassa kasakoista, laskuvarjojääkäriyhdistyksestä ja Omon-erikoisjoukkojen veteraaneista.

Jo aiemmin Venäjän eri kaupungeissa on käytetty vapaaehtoisista koottuja partioita erikoistapauksissa, esimerkiksi suurten juhlien yhteydessä. Viranomaiset ovat painottaneet, että kyseessä eivät ole neuvostoaikaiset naapurustovahdit, niin sanotut družinnikit. Samaa on toisteltu myös Turvallinen pääkaupunki -projektin partioista.

Suunnitteilla on myös erityisiä häpeätauluja. Niille ilmestyisi kuvia kansalaisista, jotka syyllistyvät pikkurikkeisiin, kuten väärinpysäköintiin, tupakointiin kielletyissä paikoissa, alkoholin nauttimiseen leikkipuistoissa tai koirien kakattamiseen kielletyillä paikoilla.

Tauluja sijoitettaisiin asuinrakennusten sisäänkäynneille, ja kuvat olisivat näytillä myös verkossa.

Yhtenäisen Venäjän edustaja Oleg Smolkin kertoi Moscow 24 -sivustolle, että kyseessä eivät ole pelkät kasvokuvat, vaan tauluille ilmestyisi kuvia ihmisistä itse teossa. Smolkin kutsui häpeätauluihin suunniteltuja kuvia "valokuvareportaaseiksi".

Smolkinin mukaan tarkoitus ei ole ilmoittaa rikkeen tekijän nimeä, sillä "naapurusto kyllä tietää, kuka on kyseessä".

Smolkin kertoi myös, että aineistoa on jo alettu kerätä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat