Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel: EU-sopimusten muuttaminen voi onnistua

Britannia haluaa nykyistä paremmat jäsenyysehdot

Ulkomaat
 

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan Euroopan unionin perussopimusten muuttaminen on mahdollista. Hän kertoi näkemyksestään tavattuaan Britannian pääministerin David Cameronin perjantaina Berliinissä.

"Sopimusmuutos ei ole täysi mahdottomuus", Merkel sanoi lehdistötilaisuudessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Britannia on janonnut sopimusten muuttamista, jotta se saisi edullisemmat jäsenyysehdot. Britannialla on jo entuudestaan muista maista poikkeava jäsenyyssopimus. Britit saavat esimerkiksi jäsenmaksualennusta.

Neuvotteluasetelma sopimusten uudistamiselle on Cameronille edullinen, sillä pääministeri on luvannut järjestää maassa kansanäänestyksen siitä, pysyykö Britannia unionin jäsenenä. Kansanäänestys järjestetään viimeistään vuoden 2017 loppuun mennessä, mutta mahdollisesti jo ensi vuonna.

Kansanäänestyksen kysymys on jo päätetty. Kansalaisilta kysytään, "Pitäisikö Yhdistyneen kuningaskunnan pysyä Euroopan unionin jäsenenä?" Britannian mahdollisesta erosta EU:sta on puhuttu "Brexitinä".

EU:n perussopimusten muuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Tavallisesti kyse on ollut vuosikausien maratonneuvotteluista, ja lopputulos on vielä vahvistettava jäsenmaissa. Pelkona on sekin, että myös muut jäsenmaat alkavat vaatia itselleen nykyistä suotuisampia ehtoja.

Samaan aikaan Ranskan talousministeri Michel Sapin kertoi, etteivät euromaat odota Kreikan "Grexitiä" eli maan irtautumista eurosta maksukyvyttömyyden vuoksi. Kreikan erosta euroalueesta on puhuttu jo vuosia.

"Grexit ei ole näköpiirissä", Sapin sanoi AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat