Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläissotilas Ukrainassa: Venäjä on hylännyt minut

Vangittu sotilas kertoo pelkäävänsä Venäjällä olevan vaimonsa puolesta

Ulkomaat
 

Ukrainassa vangittu venäläinen sotilas Alexander Alexandrov kertoo harvinaisessa haastattelussa uutistoimisto Reutersille, kuinka hän kokee Venäjän hylänneen hänet täysin. Venäjä, sen johtajat ja jopa Venäjän konsuli Kiovassa ovat kääntäneet kiinnijääneelle sotilaalle selkänsä, Alexandrov, 28, kertoo sairaalavuoteellaan Kiovassa.

Venäjä kiistää edelleen lähettäneensä sotilaita Ukrainaan, mutta Alexandrovin todistus kertoo päinvastaista. Hän kertoo olevansa Venäjän erikoisjoukkojen sotilas, joka lähetettiin komennukselle Ukrainaan. Hänellä oli kolmen vuoden sopimus armeijan kanssa.

"En koskaan irtisanoutunut sopimuksesta enkä allekirjoittanut erohakemusta. Noudatin saamiani käskyjä".

Aiemmin Venäjä on selittänyt venäläissotilaiden olevan Ukrainassa vapaaehtoisesti tai vahingossa eksyttyään väärälle puolelle rajaa. Presidentti Vladimir Putinin hallinto on väittänyt Alexandrovin eronneen armeijan palveluksesta ennen matkaansa Ukrainaan.

Alexandrov jäi kiinni 16. toukokuuta lähellä Luhanskia venäläisen toverinsa Jevgeni Jerofejevin kanssa. Kiovalaisessa sairaalassa miehet ovat kuin kylmän sodan uhreja. Moskova ei heitä tunnusta, ja Ukrainassa komennukselle lähetettyjä sotilaita syytetään nyt terrorismista.

Alexandrov kertoo pelkäävänsä Venäjällä olevien sukulaistensa puolesta. Hänen vaimonsa Jekaterina esiintyi Venäjän valtiollisella televisiokanavalla ja kertoi väkinäisesti, että hänen miehensä erosi armeijasta joulukuussa.

"He sanoivat, etten ole enää palveluksessa. Se sattuu, varsinkin kun asia kerrotaan vaimon kautta. Tämä ylittää (soveliaisuuden) rajan."

Alexandrov kertoo, ettei hän ole saanut puhelimitse yhteyttä vaimoonsa kahteen viikkoon.

Venäläissotilaat kertoivat palvelleensa Venäjän sotilastiedustelupalvelun GRU:n yksikössä. Alexandrov kertoo, kuinka hänen 200 sotilaan yksikkönsä tuli Ukrainaan 26. maaliskuuta. Ennen rajanylitystä sotilaiden käskettiin irrottaa kaikki Venäjän armeijan tunnukset ja vaihtaa vaatteet sopimaan yhteen separatistien varusteiden kanssa.

Luhanskissa Alexandrovin yksikkö antoi tiedusteluapua kapinallisille, jotka venäläisten mukaan vastasivat enimmäkseen varsinaisista taisteluista. Kerran kapinalliset olivat vähällä ampua venäläisjoukon vahingossa.

"Heidän pitäisi juoda vähemmän. Puolet kapinallisista on entisiä vankeja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat