Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sota-alueelta paennut kaksi miljoonaa ihmistä

Ulkomaat
 

Ukrainan sosiaaliministeriön mukaan maassa on noin 1,3 miljoonaa sisäistä pakolaista eli evakkoa, joista hätätilaviraston mukaan 20 000 on kotoisin Krimiltä. Lisäksi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan yli 800 000 ukrainalaista on hakenut turvapaikkaa tai oleskelulupaa ulkomailta sodan vuoksi.

Luvut eivät ole täysin luotettavia. UNHCR:n mukaan evakkojen määrä on oikeasti todennäköisesti ilmoitettua suurempi. Ulkomaille paenneista tiedot taas ovat vastaanottajamaiden ilmoittamia, eikä esimerkiksi Venäjän ilmoittaman vajaan 700 000 sotapakolaisen määrää ole helppo varmentaa.

Silti voi sanoa, että Itä-Ukrainan sota on ajanut noin 2 miljoonaa ihmistä kotoaan. Näistä valtaosa on Venäjän tukemien kapinallisten hallussa olevilta alueilta tai rintamalinjan lähistöltä. Tällä alueella asui ennen noin 5 miljoonaa ihmistä.

Evakkoon on lähtenyt valtaosa keskiluokasta ja koulutetusta ammattiväestöstä. Osa on paennut taisteluita, osa yleistä laittomuutta kapinallisalueilla. Jäljelle jääneistä iso on eläkeläisiä, joiden asema on surkea, sillä Ukraina on lopettanut eläkkeiden maksun kapinallisalueiden asukkaille.

Ukrainan talous on romahtamaisillaan, ja kapinallisten hallitsemilla alueilla romahdus on jo tapahtunut. Kapinallisalueilla sota vaikeuttaa taloudellista toimintaa, mutta myös väestökadolla on vaikutus. Taisteluiden aiheuttamat tuhot pahentavat tilannetta.

Niinpä oikein kukaan ei tunnu olemaan halukas ottamaan romahtanutta aluetta kokonaan kontolleen. Vaikka tilanne ei jähmettyisikään jäätyneeksi konfliktiksi ja poliittiset olot normalisoituisivat, tuhot tekevät evakkojen kotiinpaluun vaikeaksi vielä pitkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat