Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mers-infektion leviäminen huolestuttaa Kaukoidässä

Kiinassa on varmistunut ensimmäinen mers-tapaus

Ulkomaat
 

Kiinassa jatkettiin lauantaina selvityksiä, onko hengenvaarallinen Lähi-idän hengitysoireyhtymä mers alkanut levitä myös siellä. Kiina ilmoitti perjantaina, että maassa on vahvistunut ensimmäinen mers-tapaus.

Potilas on eteläkorealainen mies, joka matkusti työmatkalle Kiinaan, vaikka lääkärit olivat uutistoimisto AFP:n mukaan kehottaneet häntä pysymään kotona. Miehen isällä oli diagnosoitu mers.

Mies lähti matkalleen tiistaina. Hän lensi Hongkongiin ja jatkoi bussilla Kiinan puolelle. Kiinassa, Hongkongissa ja Etelä-Koreassa yritetään nyt tavoittaa kaikkia miehen kanssa tekemisissä olleita. Osa heistä on karanteenissa.

Mers on sukua sarsille eli äkilliselle vakavalle keuhkotieoireyhtymälle, joka levisi Kaukoidässä vuosina 2002–2003 ja tappoi satoja ihmisiä. Molemmat ovat koronavirusten aiheuttamia hengitysinfektioita, joihin ei ole löytynyt lääkkeitä eikä rokotteita.

Mers on vaarallisempi ja kuolettavampi kuin sars, mutta se tarttuu heikommin kuin sars.

Lähi-idän ulkopuolella mersiä on diagnosoitu eniten Etelä-Koreassa, jossa ensimmäinen tapaus vahvistettiin viime viikolla.

Perjantaina Etelä-Korea ilmoitti, että maassa on diagnosoitu 12 mers-tapausta. Uutistoimisto AFP:n mukaan luvussa on mukana myös mies, joka on todettu Kiinan ensimmäiseksi mers-tapaukseksi ja joka on nyt hoidossa Kiinassa.

Etelä-Koreaan mers tuli Arabian niemimaalla käyneen korealaismiehen mukana.

Etelä-Koreassa infektion leviäminen on jo herättänyt paniikkia, The Korean Times -lehti kertoo. Lehden mukaan sosiaalisessa mediassa leviää huhuja, ja ihmiset ovat alkaneet perua ulkomaanmatkojaan.

Maailman terveysjärjestö WHO sanoi perjantaina, ettei se suosittele vielä matkustusrajoituksia Etelä-Koreaan. Se sanoi myös, että virus näyttää ainakin vielä käyttäytyvän samalla tavoin kuin Arabian niemimaalla ja vaativan suoraa tartuntaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat