Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Poliisi ampui USA:ssa lähes 400 ihmistä

Ulkomaat
 

Yhdysvalloissa poliisi on tänä vuonna ampunut kuoliaaksi keskimäärin yli kaksi ihmistä joka päivä, amerikkalaislehti The Washington Post kirjoittaa.

Lehti kerää listaa kaikista tänä vuonna sattuneista tapauksista, joissa poliisi on virkatehtävissä ampunut jonkun hengiltä. Lehden tietojen mukaan tällaisia tapauksia on tänä vuonna ollut ainakin 385.

Jos tahti pysyy samana, poliisi on vuoden loppuun mennessä ampunut lähes tuhat ihmistä koko vuoden aikana, lehti kirjoittaa.

Poliisin aseenkäyttö erityisesti vähemmistöjä kohtaan nousi valtakunnalliseksi keskustelunaiheeksi Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun poliisi ampui viime elokuussa 18-vuotiaan afroamerikkalaisen Michael Brownin Missourin Fergusonissa. Tapaus johti mellakoihin osin siksi, ettei poliisin toimia aluksi ryhdytty tutkimaan.

Eri puolilta maata on tämän jälkeen raportoitu tapauksia, joissa poliisi ampuu ihmisiä hengiltä. Luotettavia valtakunnallisia tilastoja ei ole, sillä poliisilaitosten ei tarvitse raportoida tapauksia liittovaltion viranomaisille. Siksi The Washington Post alkoi itse koota listaa.

Lehden mukaan poliisin ampumista ihmisistä noin puolet oli valkoihoisia ja puolet kuului vähemmistöihin. Tapauksissa, joissa uhrilla ei ollut asetta, kaksi kolmannesta uhreista oli mustia tai latinoita.

Uhreista 80 prosentilla oli käytössään jokin mahdollisesti hengenvaarallinen esine.

Lehden mukaan ammutuista useimmat olivat köyhiä ja niin sanotusti poliisin tuttuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat