Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa ja Ranska: EU-suunnitelma turvapaikanhakijoista on epäreilu

Ulkomaat
 

Saksan ja Ranskan sisäministerit ilmoittivat maanantaina suhtautuvansa vähintäänkin varauksellisesti Euroopan komission suunnitelmaan jakaa turvapaikanhakijoita nykyistä tasaisemmin Euroopan unionin jäsenvaltioiden kesken, kertoo uutistoimisto Reuters.

Euroopan komissio ehdotti viime viikolla hätätoimea, jonka tarkoituksena on helpottaa Italian ja Kreikan siirtolaistaakkaa. 40 000 Syyriasta ja Eritreasta kotoisin olevaa turvapaikanhakijaa jaettaisiin ehdotuksen mukaan tasaisesti Euroopan unionin jäsenvaltioiden kesken. Suomen osuus olisi ehdotuksen mukaan 792 turvapaikanhakijaa.

Ranska ja Saksa ottaisivat yhdessä vastaan lähes 40 prosenttia näistä turvapaikanhakijoista. Maiden sisäministerien mielestä tämä olisi epäreilua.

"Jakomekanismin pitäisi ennen kaikkea ottaa paremmin huomioon työ, jonka [tietyt] jäsenmaat ovat jo tehneet", he perustelivat maanantaina.

Ministerit korostivat Saksan ja Ranskan jo tekemiä ponnisteluja ja huomauttivat, että lähes kolme neljäsosaa turvapaikkahakemuksista EU:ssa tehdään viiteen jäsenmaahan: Saksaan, Ranskaan, Ruotsiin, Italiaan ja Unkariin.

Viime vuonna EU:n jäsenmaat vastaanottivat ennätyksellisesti yli 625 000 turvapaikkahakemusta. Tuhannet Eurooppaan Välimeren kautta pyrkineet ovat hukkuneet pakomatkallaan pääasiassa Afrikan ja Lähi-idän sodan runtelemista maista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat