Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenraali Petraeus: al-Qaida oli Isisiä voimakkaampi

Irakin edellisen sodan komentaja hoputtaa poliittisiin uudistuksiin

Ulkomaat
 
David Petraeus
David Petraeus

Jihadistijärjestö Isis voidaan lyödä vain yhdistämällä sotilaalliset keinot ja oikeanlainen poliittinen lähestymistapa, sanoo CIA:n entinen johtaja ja kenraali David Petraeus.

"Islamilaisen valtion" Irakiin ja Syyriaan perustanut Isis on pelottava vihollinen, mutta ei yhtä voimakas kuin sen edeltäjä Irakin al-Qaida, Petraeus sanoi Britannian yleisradiolle BBC:lle antamassaan haastattelussa.

Eläkkeelle jäänyt Petraeus oli kansainvälisten joukkojen komentaja Irakissa, kun Isis-järjestön edeltäjä Irakin al-Qaida lyötiin viime vuosikymmenellä.

Petraeuksen mukaan Isisin lyöminen vaatii oikeanlaisen politiikan ja sotilaallisten keinojen yhdistämistä.

"Teolliselle tasolle yltävää ääriliikkeen ongelmaa ei voida ratkaista vain aseiden voimalla", hän sanoi. "Myös poliittinen komponentti pitää olla mukana."

Petrauksen mukaan on tärkeää, että Irakin sunnalaiset arabiheimot otetaan mukaan maan rakentamiseen. Heille on tarjottava kannustimia, jotta he päättävät mieluummin tukea hallitusta kuin vastustaa sitä, hän sanoi.

Sunnalainen äärijärjestö Isis saa Irakissa kannatusta erityisesti sunniheimoilta. Sunniryhmät jäivät Irakin politiikassa alakynteen sen jälkeen, kun Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin 2003 ja kaatoi diktaattori Saddam Husseinin hallinnon. Tämän jälkeen shiiaryhmät nousivat maan johtoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat