Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Satoja kadonneita etsittiin Jangtsejoella Kiinassa

Loukkuun jääneet huusivat apua uponneesta laivasta

Ulkomaat
 
Uponneen laivan hylystä etsitään eloonjääneitä Kiinassa
Uponneen laivan hylystä etsitään eloonjääneitä Kiinassa
Useita satoja matkustajia upposi matkustajalaivan mukana maanantai-iltana. Laiva ajautui tiettävästi pyörremyrskyyn. Pelastustoimet ovat käynnissä. Matalassa vedessä oleva laiva on kääntynyt ylösalaisin ja näkyy pinnalta. Toimittaja: Hannes Nissinen. Kuva: CCTV.

Pelastustyöt jatkuivat tiistaina Kiinan Jangtsejoella, missä yli 450:tä ihmistä kuljettanut risteilylaiva upposi maanantai-iltana. Laivaonnettomuus on Kiinan pahin lähes 70 vuoteen.

Ylösalaisin kääntyneen laivan hylyn sisältä oli pelastettu kaksi ihmistä ja laivan ulkopuolelta kymmenkunta ihmistä. Kuolleita oli löytynyt alle kymmenen. Kiinan yleisradioyhtiön CCTV:n mukaan hylyn sisältä kuului avunhuutoja.

Cnhubei.com-sivuston julkaisemien valokuvien perusteella laiva on joessa ylösalaisin, osittain pinnalla.

Pelastettujen joukossa on aluksen kapteeni ja konepäällikkö. Heidän mukaansa laiva upposi hyvin nopeasti, kun siihen oli iskenyt pyörremyrsky. Poliisi on ottanut molemmat kuulusteltaviksi onnettomuudesta.

Kiinan pääministeri Li Keqiang ja joukko muita keskushallinnon viranomaisia lähti uppoamispaikalle valtion viestimien mukaan.

Suuronnettomuudet ovat Kiinaa johtavalle kommunistipuolueelle herkkiä asioita. Kiinan johto ei halua, että pelastustoimet joutuisivat alttiiksi kansalaisten kritiikille, koska tällöin kansa saattaisi alkaa kyseenalaistamaan myös puolueen kykyä huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Kim Kyung-hoon Reuters
Pelastustyöntekijät etsivät tiistaina eloonjääneitä Jangtsejoella uponneesta laivasta.
Pelastustyöntekijät etsivät tiistaina eloonjääneitä Jangtsejoella uponneesta laivasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat