Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan poliisi hääti siirtolaisia leireiltä

Terveysministeri perusteli häätöjä terveysriskeillä

Ulkomaat
 
AFP
Philippe Huguen Afp
Siirtolaisia poistui leiristään Calais'ssa.
Siirtolaisia poistui leiristään Calais'ssa. Kuva: Philippe Huguen Afp

Ranskalaisviranomaiset häätivät tiistaina satoja siirtolaisia leireistään Pariisissa ja Calais'ssa.

Pariisissa poliisi pakotti yli 350 pakolaista poistumaan leiristään metrosillan alta. Suurin osa siirtolaisista oli Sudanista, minkä lisäksi osa oli kotoisin Eritreasta, Somaliasta ja Egyptistä.

Poliisi oli viikonlopun aikana pystyttänyt leirialueelle kylttejä, joissa siirtolaisia pyydettiin jättämään asumuksensa kahden vuorokauden sisällä. Aikaisin tiistaiaamuna poliisi piiritti leirin ja hääti asukkaat rauhallisesti.

Pakolaiset nousivat busseihin, joilla heidät vietiin lähistöllä oleviin turvapaikkoihin. Sivustaseuraajille kerrottiin, että siirtolaiset majoitetaan "useammaksi päiväksi".

Ranskan terveysministeri Marisol Touranen mukaan siirtolaiset häädettiin hygieniasyistä.

"Leirit ovat aina riskialttiita paikkoja epidemioiden kannalta, etenkin siellä asuville ihmisille", hän kertoi ranskalaiselle radiokanavalle. "Meidän täytyy varmistaa, että heidät majoitetaan nopeasti uudelleen ja että he voivat hyvin."

Samaan aikaan 300 kilometrin päässä Calais'n kaupungissa poliisi hääti noin 140 siirtolaista tilapäisleireistä. Operaatio sujui ilman väkivaltaista vastarintaa.

Cecile Bossy Medicins du Monde -hyväntekeväisyysjärjestöstä kertoi, että virallista tietoa operaatiosta ei ole.

"Kun viranomaiset saapuivat, kaikki juoksivat karkuun. Poliisi pyysi pakolaisia ottamaan tavaransa ja lähtemään", hän kuvaili. AFP:n toimittajat kertoivat nähneensä hämmentyneitä siirtolaisia harhailemassa keskustan suuntaan.

Noin 2 500 siirtolaista pääasiassa Sudanista, Eritreasta ja Syyriasta asuvat Calais'ssa tilapäisessä telttakylässä.

Viime aikoina jännitteet leireissä ovat johtaneet väkivaltaisiin välikohtauksiin. Maanantaiaamuna sudanilaisten ja eritrealaisten pakolaisten välille puhkesi tappelu, jossa 24 henkilöä loukkaantui.

Tänä vuonna yli 40 000 siirtolaista on saapunut Italian rannoille.

Toukokuussa EU-komissio pyysi unionin jäsenmaita hyväksymään 20 000 turvapaikanhakijaa lisää ja jakamaan keskenään 40 000 Syyriasta ja Eritreasta jo Kreikkaan ja Italiaan tulleen turvapaikanhakijan tapaukset. Ranska ja Saksa arvostelivat suunnitelmaa. Niiden mukaan ehdotuksesta puuttui "riittävä tasapaino".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat