Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mers-virus yltyi ensi kertaa epidemiaksi

THL:n asiantuntija kertoo, että Etelä-Koreaan matkaavan riski saada tartunta on vähäinen

Ulkomaat
 

Etelä-Koreassa leviävä mers-virus on johtanut kuluvalla viikolla laajoihin eristystoimiin sekä esimerkiksi yleisötapahtumien perumiseen ja koulujen sulkemiseen.

Keskiviikkona Etelä-Koreassa oli uutistoimistojen mukaan todettu jo kolmekymmentä vahvistettua mers-tartuntaa. Kahden ihmisen kerrottiin kuolleen tautiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Etelä-Koreaan matkustavan tavallisen työ- tai turistimatkailijan riski saada mers on vähäinen, jollei matkailija käy sairaalassa vierailulla hengitystieinfektiopotilaan luona. Turistin kannattaa kuitenkin olla tietoinen tartuntariskistä.

"Matkailijoiden tulee noudattaa samanlaista varovaisuutta kuin muidenkin ilmateitse tarttuvien tautien kohdalla eli huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja välttää läheistä kanssakäymistä sellaisten henkilöiden kanssa, joilla on hengitystieoireita", sanoo THL:n tartuntatautilääkäri Katrine Pesola.

Mers-virus alkoi levitä Etelä-Koreassa toukokuun lopulla sen jälkeen kun Lähi-idästä palanneella korealaismiehellä todettiin maan ensimmäinen mers-tartunta.

Etelä-Korean epidemia on Pesolan mukaan ensimmäinen kerta, kun mers-virus on levinnyt laajempaan ihmisjoukkoon.

"Mers-viruksen isäntä on kameli, ja virus tarttuu melko huonosti ihmiseen. Maailman terveysjärjestön WHO:n tiedossa ei ole, että virus olisi muuttunut, joten sen leviäminen Etelä-Koreassa saattaa johtua siitä, että torjuntatoimet ovat pettäneet", Pesola arvioi.

Mers (Middle East Respiratory Syndrome) on koronaviruksen aiheuttama hengitystieinfektio. Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä. Se, miten tauti kulkeutuu ihmiseen, on edelleen epäselvää.

Ensimmäinen ihmisen saama mers-virustartunta todettiin vuonna 2012 Saudi-Arabiassa.

Tämän jälkeen mers-tartuntoja on WHO:n rekisterin mukaan todettu yhteensä 1 154. Sairastuneista 434 on kuollut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat