Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n huumevirasto tunnisti yli sata muuntohuumetta

Uuden raportin mukaan heroiinin käyttö Euroopassa on vähentynyt selvästi

Ulkomaat
 

Euroopan unionin huumevirasto EMCDDA varoittaa torstaina julkaistussa raportissaan uusista muuntohuumeista, joita ilmestyi Euroopan markkinoille viime vuonna ennätyksellinen määrä.

Käytetyin huumausaine on kuitenkin yhä kannabis, johon liittyy myös pääosa huumerikoksista. Sitä käytti viime vuonna noin 11,7 prosenttia eurooppalaisista 15–34-vuotiaista.

Eniten haittoja ja kuluja yhteiskunnalle koituu kovista huumeista, kuten heroiinista, jonka markkinat Euroopassa ovat kuitenkin kutistumassa.

Vuonna 2007 hoitoon hakeutui lähes 60 000 uutta heroiiniriippuvaista, vuonna 2013 enää 23 000. Raportin mukaan noin puolet Euroopan 1,3 miljoonasta heroiiniriippuvaisesta saa korvaushoitoa. Myös heroiinin takavarikot ovat vähentyneet.

Raportin mukaan heroiinin tuotanto on kuitenkin kasvussa Afganistanissa, mikä saattaa heijastua ajan mittaan myös Euroopan huumemarkkinoihin.

Uusi haaste valvontaviranomaisille ovat muuntohuumeet, joiden kirjo on räjähtänyt parissa vuodessa. Muuntohuumeet ovat keinotekoisia tai luonnossa esiintyviä yhdisteitä, jotka jäljittelevät perinteisten huumausaineiden kemiallista koostumusta.

Uusia muuntohuumeita kehitetään nopeammin kuin niitä ehditään kieltää.

Euroopassa tunnistettiin viime vuonna 101 muuntohuumetta. EMCDDA:n tarkkailun piirissä on nyt 450 muuntohuumetta, joista puolet on tunnistettu kolmen viime vuoden aikana, raportissa todetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat