Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi ryhtyy avustamaan romaneja Romaniassa

Luvassa on asiantuntija-apua ja opastusta EU-tukien hyödyntämisessä

Ulkomaat
 

Ruotsi alkaa auttaa Romanian romaneja heidän kotimaassaan. Ruotsin on tarkoitus tukea lasten koulunkäyntiä, edistää naisten tasa-arvoa ja parantaa hyvinvointipalveluita seuduilla, joista romanikerjäläiset lähtevät muualle Eurooppaan, kertoo Dagens Nyheter -lehti.

Päämääränä on vähentää Ruotsiin pyrkivien romanikerjäläisten määrää.

Perjantaina Ruotsin ja Romanian on määrä allekirjoittaa yhteistyösopimus. Ruotsilla ei ole yhteistyöhön kohdennettua määrärahaa, vaan se auttaa ennen kaikkea tarjoamalla asiantuntija-apua.

Tarkoitus on myös auttaa Romanian hallitusta käyttämään nykyistä paremmin EU-tukia, joihin sillä on oikeus.

Keskustelu yhteistyöstä alkoi sen jälkeen kun Romanian sosiaaliministeri Rovana Plumb vieraili Ruotsissa tammikuussa.

"Romania on itse todennut, että se haluaisi parantaa näiden haavoittuvien ihmisten tilannetta Romaniassa. Tahdomme mielellämme edistää tätä", sanoo Ruotsin lapsi-, vanhus- ja tasa-arvoasioista vastaava ministeri Åsa Regnér Dagens Nyheterille.

Regnér muistuttaa, että romanit ovat Romaniassa työllisyydeltään, tuloiltaan ja koulutukseltaan selvästi heikommassa asemassa kuin valtaväestö.

"Siksi ei ole vaikea ymmärtää, mikä vetää heitä tänne [Ruotsiin]. Mutta se on kestämätön tilanne. Siksi haluamme edistää sitä, että he pääsevät kiinni parempaan elämään Romaniassa", Regnér kuvailee.

Muut EU-maat ovat arvostelleet Romaniaa kovin sanoin siitä, ettei se kanna vastuuta romaneista. Romanikerjäläisiä on viime vuosina tullut Ruotsiin yhä enemmän.

Maan yleisradion SVT:n hiljattain tekemän selvityksen mukaan Ruotsissa on 4 000 romanikerjäläistä. Valtaosa heistä on Romanian romaneja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat