Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain presidentiksi on tungosta

Ulkomaat
 

Jeb Bush vihjasi torstaina ilmoittautuvansa presidenttikisaan kesäkuun 15. päivänä. Bush kilpailee täydellä kentällä: kymmenen muuta republikaania on jo kertonut tavoittelevansa puolueensa ehdokkuutta, ja neljän odotetaan liittyvän joukkoon pian.

Tungos johtuu siitä, ettei istuva presidentti Barack Obama voi enää asettua ehdolle. Kun demokraatti on isännöinyt Valkoista taloa kaksi kautta, republikaaneilla on kova halu voittaa.

Lisäksi rahankeruulakien höllentyminen merkitsee, että ehdokkaalle saattaa riittää jo yhden avokätisen miljonäärin tuki. Aiemmin kampanjarahat jouduttiin keräämään useina muutaman tuhannen dollarin erinä.

Bushin vakavimpia haastajia ovat Wisconsinin kuvernööri Scott Walker, floridalainen senaattori Marco Rubio ja kentuckylainen senaattori Rand Paul. He ovat olleet joissain mielipidemittauksissa Bushin edellä.

Muita tunnettuja nimiä ovat muun muassa senaattori Ted Cruz, neurokirurgi Ben Carson, New Jerseyn kuvernööri Chris Christie, entinen toimitusjohtaja Carly Fiorina, Arkansasin entinen kuvernööri Mike Huckabee, entinen senaattori Rick Santorum ja Texasin entinen kuvernööri Rick Perry.

Demokraattien kärkiehdokas on entinen ulkoministeri Hillary Clinton. Tunnetuin hänen haastajistaan on vermontilainen senaattori Bernie Sanders. Muita ovat Marylandin entinen kuvernööri Martin O'Malley ja Rhode Islandin entinen kuvernööri Lincoln Chafee.

Demokraattien ja republikaanien ehdokkaasta järjestetään esivaalit alkuvuodesta 2016. Presidentinvaalit ovat 8. 11. 2016.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat