Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin hyväksyi passiivisen eutanasian

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi perjantaina tukensa Ranskan oikeuden päätökselle, joka sallii vegetatiivisessa tilassa olevan miehen hoidon lopettamisen, kertoi AFP.

40-vuotias mies loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa vuonna 2008 ja on ollut koomassa. Ihmisoikeustuomioistuin päätti, että miehen elintoimintojen tukemisen lopettaminen ei riko eurooppalaisia ihmisoikeuslakeja.

Tällaisessa tapauksessa hoidon lopettamista kutsutaan toisinaan passiiviseksi eutanasiaksi. Useimpien määritelmien mukaan eutanasia tarkoittaa potilaan tarkoituksellista surmaamista tämän omasta pyynnöstä.

Oikeustaistelu on jakanut vammautuneen miehen perheen kahtia. Vaimo ja viisi sisarusta puolustavat passiivista eutanasiaa, kun taas vanhemmat ja kaksi muuta sisarusta vastustavat sitä.

Vanhemmat tekivät valituksen ihmisoikeustuomioistuimeen, kun Ranskan oikeudessa hyväksyttiin miehen hoidon lopettaminen.

Viime joulukuussa ranskalaisen oikeistopuolueen UMP:n Jean Leonetti ja sosialistien Alain Claeys esittivät eutanasian vaihtoehdoksi kivunlievitystä ja uneen vaivuttamista. Ranskan parlamentti käsittelee uutta eutanasialakiesitystä myöhemmin tänä vuonna.

Oikaisu lauantaina 6.6. klo 13.37: Korjattu eutanasia passiiviseksi eutanasiaksi ja selvennetty passiivisen eutanasian ja eutanasian käsitteiden eroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat