Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virolaislehti: Kaksi suomalaisnaista putosi Tallinnan tv-tornista

Naiset olivat laskeutumassa tornista köysillä. Kumpikin vietiin sairaalaan.

Ulkomaat
 
Tallinnan tv-torni.
Tallinnan tv-torni.

Tallinnan televisiotornilla tapahtui lauantaina vakava onnettomuus, kun kaksi naista putosi maahan noin kahdestakymmenestä metristä, virolaislehti Postimees kertoo.

Naiset olivat laskeutumassa köysien avulla 175 metriä korkeasta tornista, kun he laskeutumisen loppuvaiheessa putosivat tuntemattomasta syystä alas.

Ambulanssi vei sairaalaan 28- ja 36-vuotiaat loukkaantuneet suomalaiset naiset, joista toisella on Postimeehen mukaan "vakavampia vammoja".

Televisiotornissa on avattu viime kesänä mahdollisuus extreme-lajiin, jossa maksua vastaan laskeudutaan köysillä alas Pohjois-Euroopan korkeimmalta avoimelta näköalatasanteelta.

Tallinnan televisiotornin johtaja Riina Roosipuu ei osannut sanoa, mikä laskeutumisessa on mennyt pieleen. Vastaavaa ei hänen mukaansa ole tapahtunut aiemmin, Roosipuu sanoi Postimeehelle.

Köysillä laskeutuminen tornista keskeytettiin onnettomuuden jälkeen. Postimeehen mukaan onnettomuudesta tehtiin hälytys lauantaina kello 18.40.

Köysillä laskeutumista kuvaillaan järjestäjän verkkosivuilla helpoksi lajiksi, joka sopii kaikille yli 14-vuotiaille.

"Se on helppoa, ei vaadi hyvää fyysistä kuntoa eikä aikaisempaa kokemusta."

Asiakkaalle laitetaan valjaat sisätiloissa ja ohjataan katolle, jossa osallistujat kiinnitetään turvaköysiin. Laskeutuminen kestää noin 15 minuuttia. Radalla kulkevat myös vaijerit laskeutujan molemmilla puolin.

Tallinnan televisiotorni sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat