Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK lanseeraa pakolaisten biotunnistusjärjestelmän

Järjestelmä mahdollistaa myös paperittomien tunnistamisen

Ulkomaat
 

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR lanseeraa maailmanlaajuisen biometrisen tunnistusjärjestelmän pakolaisten rekisteröimiseksi.

Järjestön kehittämä Biometric Identity Management System eli Bims-järjestelmä tallentaa rekisteröitymisen yhteydessä pakolaisten sormenjäljet, verkkokalvon ja kasvokuvan.

Näiden biotunnisteiden ansiosta paperittomillakin pakolaisilla on mahdollisuus todistaa henkilöllisyytensä. Siten voidaan ehkäistä muun muassa identiteettivarkauksia ja huolehtia paremmin pakolaisten oikeuksista, UNHCR perustelee.

"Maiden rajojen yli pakenevat jättävät usein dokumentaation jälkeensä, kadottavat sen matkalla tai se takavarikoidaan viranomaisten toimesta", sanoi Steven Corliss UNHCR:stä järjestön tiedotteessa.

Tarkoitus on säilyttää pakolaisten tiedot ja biotunnisteet rekisterissä, kunnes heidän tilanteensa ratkeaa ja he joko saavat turvapaikan, muuttavat uuteen maahan tai palaavat kotimaahansa.

Eri pakolaisleireillä sijaitsevat rekisteröintiasemat ovat yhteydessä UNHCR:n Genevessä sijaitsevaan biotunnistetietokantaan, mutta järjestelmä on suunniteltu toimimaan myös ilman yhteyttä internetiin.

Bimsin varhaista versiota testattiin Dzalekan pakolaisleirillä Malawissa viime vuonna. Näiden kokeilujen perusteella kehitetty järjestelmä on otettu käyttöön 19 pakolaisleirillä Thaimaassa ja Tšadissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat