Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian oppositio pohtii uutta liittoumaa

Ilmaiskuissa Isisiä vastaan on järjestön mukaan kuollut lähes 150 siviiliä

Ulkomaat
 

Syyrian eri oppositioliikkeiden johtajat neuvottelivat maanantaina Kairossa uuden yhteisen rintaman muodostamisesta presidentti Bashar al-Assadin hallituksen kaatamiseksi, kertoi uutistoimisto AFP.

Uusi liittouma olisi järjestäjien mukaan vaihtoehto maanpaossa toimivalle Syyrian kansalliskoalitiolle, joka on useiden arabimaiden ja länsimaiden tukema oppositiohallitus. Toisin kuin Syyrian kansalliskoalitio, liittouma olisi valmis myös neuvottelemaan Assadin hallituksen kanssa rauhanomaisesta vallanvaihdosta.

"Teemme yhteistyötä saadaksemme teidän viestinne ja visionne poliittisesta ratkaisusta läpi Syyriassa ja maailmalla", sanoi kaksipäiväisen kokouksen avajaisissa puhunut Egyptin ulkoministeri Sameh Shoukry AFP:n mukaan.

Konferenssiin osallistuu noin 150 Syyrian opposition edustajaa.

Neljä vuotta jatkuneessa Syyrian sisällissodassa on kuollut yli 220 000 ihmistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan maanantaina lähes 50 ihmistä kuoli koillisessa Idlibin maakunnassa Syyrian armeijan iskussa. Iskusta kertoi Lontoosta käsin toimiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö, jonka mukaan kuolleiden joukossa oli kuusi lasta ja neljä naista.

Järjestön mukaan maanantain vastaisena yönä kuoli myös viisihenkinen perhe, kun Yhdysvaltojen johtama liittouma pommitti ääri-islamistisen Isis-järjestön asemia Aleppon maakunnassa. Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan Isisin vastaisen liittouman ilmaiskuissa on kuollut jo 148 sivullista.

Yhdysvaltojen mukaan ilmaiskuissa on kuollut vain kaksi siviiliä. Maan mukaan kaksi lasta kuoli 2014 ilmaiskussa Aleppoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat