Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio ei halua hallitukseen AKP:n kanssa

Ulkomaat
 

Turkki ihmetteli maanantaina, mistä sille löytyisi hallitus sen jälkeen, kun konservatiivipuolue AKP menetti enemmistönsä parlamentissa. AKP:n yksipuoluehallitus on johtanut maata vuodesta 2002.

Lähitulevaisuuden epävarmuus heijastui talouteen. Pörssikurssit ja Turkin valuutan liiran arvo heikkenivät maanantaina.

Presidentti Recep Tayyip Erdogan oli toivonut vaaleissa jättivoittoa AKP:lle pystyäkseen muuttamaan perustuslaissa Turkin presidenttijohtoiseksi. Sunnuntain parlamenttivaaleissa AKP:n kannatus supistui kuitenkin noin yhdeksän prosenttiyksikköä.

Vaikka AKP sai vaaleissa ääniä eniten, 41 prosenttia, se tarvitsisi enemmistöhallitukseen kumppanin. Kaikki nyt oppositiossa olevat puolueet ovat kieltäytyneet kunniasta.

AKP:n ja etenkin Erdoganin tyyliin ei viime vuosina ole kuulunut kompromissihakuisuus. Vastakkainasettelu Turkin yhteiskunnassa on lisääntynyt.

Koalitiohallituksen lisäksi vaihtoehtoja Turkissa ovat ennenaikaiset vaalit tai vähemmistöhallitus, jonka pystyssä pysyminen parlamentin äänestyksissä taattaisiin neuvottelemalla myönnytyksiä oppositiolle.

AKP:lle todennäköisimpänä hallituskumppanina pidetään nationalistista MHP:tä, jonka kanssa AKP jakaa uskonnollisen konservatiivisuuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat