Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Korea jäljittää virusta teletiedoilla

Mers-tartunnan saaneiden määrä kohoaa jatkuvasti

Ulkomaat
 

Etelä-Korea on ottanut käyttöön uuden keinon jatkuvasti leviävän mers-viruksen torjumiseksi. Viranomaiset aikovat kerätä teletunnistetiedot yli 2 300:n karanteenissa olevan ihmisen matkapuhelimista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kännykkätietojen perusteella on tarkoitus jäljittää ihmisiä, joiden kanssa karanteeniin määrätyt ovat saattaneet olla tekemisissä.

Viruksen leviämistä on yritetty estää jo noin viikon ajan myös muun muassa kouluja sulkemalla. Maanantaina lähes 1 900 koulua oli suljettu.

Maanantaiaamuna Etelä-Korea ilmoitti, että jo kuudes ihminen on kuollut mersiin. Tartuntojen määrä on noussut jo 87:ään.

Kaikki tähän mennessä havaitut tartunnat ovat peräisin terveydenhuollon laitoksista. Virus on levinnyt sairaaloissa ja lääkäriasemilla potilaiden, henkilökunnan sekä potilaiden luona aikaa viettäneiden omaisten välillä.

Sunnuntaina Etelä-Korean viranomaiset julkistivat niiden 24 sairaalan ja lääkäriaseman nimet, joissa tartuntoja on havaittu. Tietojen julkaisemista oli vaadittu viime viikon mittaan yhä tiukempaan sävyyn.

Viranomaiset perustelivat tietojen salaamista sillä, että he halusivat välttää paniikin lietsomista. Tartuntoihin liittyvä salassapito alkoi kuitenkin herättää väestössä yhä enemmän huolta.

"Tästä lähtien kaikki epidemian kehittymiseen liittyvä tulee olemaan avointa tietoa", sanoi Etelä-Korean varapääministeri Choi Kyung-hwan Korea Times -lehden mukaan.

Mers on hengitystiesairautta aiheuttava virus, joka on sukua tavalliselle flunssalle sekä sarsille. Sars tappoi satoja ihmisiä eri puolilla maailmaa vuosina 2002–2003.

Mersin oletetaan tarttuvan vähemmän herkästi kuin sarsin, mutta siihen kuolee suurempi osuus tartunnan saaneista. Mers-virustartunnan on maailmanlaajuisesti saanut 1 236, ja siihen on kuollut 445 ihmistä.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat