Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin turmat paransivat turvallisuutta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Viime vuosina on sattunut useita matkustajakoneiden turmia. Uusien turmien estämiseksi on tehty monenlaisia toimenpiteitä.

Lentokonevalmistaja Airbusin A320 upposi testilennolla Välimereen ja AF447 syöksyi Atlanttiin. Syitä oli useita, mutta yksi oli sakkauksen korjauksen toimimattomuus. Sakkaamisen lopettamiseksi lentäjien pitää nyt varmistaa, että koneen nokan saa käännettyä alas.

Malaysia Airlinesin lento MH370 upposi Intian valtameren pohjaan viime vuoden maaliskuussa. Kone katosi lennettyään tunteja ilman radioyhteyttä.

Jotta tuntien lentäminen ilman yhteyttä ei olisi mahdollista, koneiden tulisi ilmoittaa paikkansa usein. ICAO ehdottaa vartin välein lähetettävää paikkatietoa, mutta EASA vaatii kolmen minuutin väliä.

Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo, että lisäksi mustien laatikoiden äänitallennusaika halutaan kasvattaa kahdesta 25 tuntiin.

Maaliskuussa Germanwingsin lennon perämies ohjasi Airbus A320:n tahallaan päin vuorta. Useiden maiden viranomaiset selvittelevät nyt turvaoven lukitusta, kahden lentäjän sääntöä ja lentäjien psykologista arviointia.

Kahden lentäjän säännössä lentäjän poistuessa ohjaamosta joku matkustamohenkilökunnasta tulee hänen tilalleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat